INGREDIENCIE
-
INGREDIENCIE NA FAZUĽOVÝ PRÍVAROK
-
500 g fazuľové struky
-
1,3 l voda
-
1 čl morská soľ
-
2 čl hnedý cukor
-
1 strúčik cesnak
-
1 kocka zeleninový bujón
-
2 pl kôpornasekaný
-
čierne koreniemleté
-
100 ml 19% šľahačková smotana
-
3 pl olivový olej
-
2 pl polohrubá múka
-
3 pl ocot
-
VOLSKÉ OKO
-
3 ks vajce
-
1 pl olivový olej
-
morská soľ
-
mletá červená paprika
-
ŠPEKAČKY
-
2 ks špekačky
-
1 pl olivový olej
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 minút
|
FAZUĽOVÝ PRÍVAROKFazuľové struky si umyjeme, odstránime stopky, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. |
2
Hotovo
20 minút
|
Nakrájané struky zalejeme vodou, pridáme, soľ, bujón, čierne korenie, pretlačený cesnak, cukor a povaríme 20 minút. |
3
Hotovo
20 minút
|
Vývar z fazuliek zlejeme a necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
5 minút
|
Pripravíme zápražku. Ho hrnca si dáme olivový olej, pridáme múku a za stáleho miešania chvíľu popražíme. Následne postupne začneme zalievať zásmažku s vývarom a za stáleho miešania s metličkou prilejeme všetok vývar. |
5
Hotovo
10 minút
|
Do fazuliek pridáme smotanu a kôpor a povaríme ešte 10 minút. |
6
Hotovo
|
Po odstavení z ohňa pridáme ocot. |
7
Hotovo
5 minút
|
VOLSKÉ OKONa panvici si rozohrejeme olivový olej, opatrne rozbijeme vajíčko, ktoré jemne osolíme okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Pečieme na miernom ohni asi 4 minúty. |
8
Hotovo
10 minút
|
ŠPEKAČKYVo väčšej panvici si rozpálime olivový olej. Pridáme špekačky, ktoré sme si prekrojili na polovicu a na oboch okrajoch narezali. Špekačky opekáme z oboch strán asi 10 minút. |