• Domov
  • Mäso
  • Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
0 0
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
INGREDIENCIE NA FAZUĽOVÝ PRÍVAROK
500 g fazuľové struky
1,3 l voda
1 čl morská soľ
2 čl hnedý cukor
1 strúčik cesnak
1 kocka zeleninový bujón
2 pl kôpor nasekaný
čierne korenie mleté
100 ml 19% šľahačková smotana
3 pl olivový olej
2 pl polohrubá múka
3 pl ocot
VOLSKÉ OKO
3 ks vajce
1 pl olivový olej
morská soľ
mletá červená paprika
ŠPEKAČKY
2 ks špekačky
1 pl olivový olej

Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou

druh jedla
  • Vegetariánske

Jeden z ďalších retro receptov, ktorý by ste mali ochutnať – fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou. Či si ho pripravíte na vegetariánsky spôsob alebo sa rozhodnete pre jeho mäsovú verziu, tento retro receptík chutí definitívne najlepšie z čerstvých fazuliek.

  • 60 min.
  • porcie 3
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • INGREDIENCIE NA FAZUĽOVÝ PRÍVAROK

  • VOLSKÉ OKO

  • ŠPEKAČKY

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
5 minút

FAZUĽOVÝ PRÍVAROK

Fazuľové struky si umyjeme, odstránime stopky, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca.

2
Hotovo
20 minút

Nakrájané struky zalejeme vodou, pridáme, soľ, bujón, čierne korenie, pretlačený cesnak, cukor a povaríme 20 minút.

3
Hotovo
20 minút

Vývar z fazuliek zlejeme a necháme vychladnúť.

4
Hotovo
5 minút

Pripravíme zápražku. Ho hrnca si dáme olivový olej, pridáme múku a za stáleho miešania chvíľu popražíme. Následne postupne začneme zalievať zásmažku s vývarom a za stáleho miešania s metličkou prilejeme všetok vývar.

5
Hotovo
10 minút

Do fazuliek pridáme smotanu a kôpor a povaríme ešte 10 minút.

6
Hotovo

Po odstavení z ohňa pridáme ocot.

7
Hotovo
5 minút

VOLSKÉ OKO

Na panvici si rozohrejeme olivový olej, opatrne rozbijeme vajíčko, ktoré jemne osolíme okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Pečieme na miernom ohni asi 4 minúty.

8
Hotovo
10 minút

ŠPEKAČKY

Vo väčšej panvici si rozpálime olivový olej. Pridáme špekačky, ktoré sme si prekrojili na polovicu a na oboch okrajoch narezali. Špekačky opekáme z oboch strán asi 10 minút.

Receptíkovo

Posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
predchádzajúci recept
Posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
Krémové šafranové rizoto s cuketou
ďalší recept
Krémové šafranové rizoto s cuketou
Posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
predchádzajúci recept
Posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
Krémové šafranové rizoto s cuketou
ďalší recept
Krémové šafranové rizoto s cuketou

Napíšte komentár