0 0
Posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
100 g
100 g
2 pl
160 ml
¼ čl
3 g
EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ:
5 pl
4 strúčiky veľké
2 pl sekaná

Posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou

druh jedla
  • Vegetariánske

Jednoduchý posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou je dokonalou prílohou k akejkoľvek kyslej polievke, alebo ako perfektný snack, ak máte chuť na niečo naozaj dobré.

  • 165 minút
  • porcie 5
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ:

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
25 minút

Do misky si vysypeme múku, pridáme sušené kvasnice, morskú soľ a zmes premiešame. Následne pridáme grécky jogurt, vlažné mlieko a cesto miesime asi 10 minút. Potom necháme cesto chvíľu oddychovať a opäť cesto hnetieme asi 5 minút.

2
Hotovo
120 minút

Cesto necháme kysnúť na teplom mieste zakryté utierkou 2 hodiny.

3
Hotovo
15 minút

Medzitým si dáme upiecť 3 strúčiky cesnaku do rozohriatej rúry Pečieme na 200°C.

4
Hotovo
5 minút

V malej misky si dáme olivový olej, rozpučený strúčik cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a pečený cesnak, ktorý si rozpučíme vidličkou. Zmes poriadne premiešame.

5
Hotovo
10 minút

Cesto rozdelíme na 5 malých bochníkov a necháme podkysnúť ešte 10 minút

6
Hotovo
10 minút

Bochníky rozvaľkáme na hrubšie guľaté posúchy, ktoré potrieme z oboch strán cesnakovou zmesou a pečieme na rozohriatej panvici asi 1 minútu z každej strany.

Receptíkovo

Krémová zelerová polievka s balkánskym syrom
predchádzajúci recept
Krémová zelerová polievka s balkánskym syrom
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
ďalší recept
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
Krémová zelerová polievka s balkánskym syrom
predchádzajúci recept
Krémová zelerová polievka s balkánskym syrom
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
ďalší recept
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou

Napíšte komentár