INGREDIENCIE
-
50 g cibuľa
-
260 g ryža arborio
-
2 pl olivový olej
-
100 ml suché biele víno
-
200 g cuketa
-
1 l slepačí vývaralebo 2 kocky slepačieho bujónu
-
30 g maslo
-
125 g ricotta
-
40 g parmezán
-
šafrán
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu, premiešavame, aby sa nám obalili všetky zrnká ryže. Potom podlejeme bielym vínom a ryžu premiešame. |
2
Hotovo
15 minút
|
Následne pridáme trochu šafranu a postupne ryžu podlievame vývarom tak, aby bola iba trochu zaliata a premiešavame. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 10 minút na miernom ohni. |
3
Hotovo
5 minút
|
Následne pridáme cuketu, ktorú sme si umyli a nakrájali na kocky a za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. |
4
Hotovo
|
Rizoto zjemníme studeným maslom a rizoto miešame, pokým sa neroztopí, následne pridáme riccotu a zmes premiešame. Za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. Nakoniec, ak je potrebné, dochutíme soľou. |
5
Hotovo
|
ServírovanieRizoto servírujeme v hlbokom tanieri. Pred podávaním posypeme parmezánom. |