0 0
Krémové šafranové rizoto s cuketou

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
50 g cibuľa
260 g ryža arborio
2 pl olivový olej
100 ml suché biele víno
200 g cuketa
1 l slepačí vývar alebo 2 kocky slepačieho bujónu
30 g maslo
125 g ricotta
40 g parmezán
šafrán

Krémové šafranové rizoto s cuketou

druh jedla
  • Bez lepku
  • Vegetariánske
kuchyňa

Chuť slnečného Talianska v každom súste, pripravte si doma krémové šafranové rizoto s cuketou.

  • 30 minút
  • porcie 3
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu, premiešavame, aby sa nám obalili všetky zrnká ryže. Potom podlejeme bielym vínom a ryžu premiešame.

2
Hotovo
15 minút

Následne pridáme trochu šafranu a postupne ryžu podlievame vývarom tak, aby bola iba trochu zaliata a premiešavame. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 10 minút na miernom ohni.

3
Hotovo
5 minút

Následne pridáme cuketu, ktorú sme si umyli a nakrájali na kocky a za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni.

4
Hotovo

Rizoto zjemníme studeným maslom a rizoto miešame, pokým sa neroztopí, následne pridáme riccotu a zmes premiešame. Za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. Nakoniec, ak je potrebné, dochutíme soľou.

5
Hotovo

Servírovanie

Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri. Pred podávaním posypeme parmezánom.

Receptíkovo

Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
predchádzajúci recept
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
ďalší recept
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
predchádzajúci recept
Fazuľový prívarok s volským okom a špekačkou
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
ďalší recept
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou

Napíšte komentár