0 0
Tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Tagliatelle
400 g tagliatelle
1 l voda
1 čl morská soľ
Smotanovo-šampiňónová omáčka
150 g šampiňóny
1 ks cibuľa
180 ml 33 % šľahačková smotana
100 g syr s modrou plesňou
2 pl olivový olej
čierne korenie mleté
morská soľ
Na dozdobenie
peperoncino
sušená bazalka

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
624 kcal
Kalórie
20,5 g
Bielkoviny
74,8 g
Sacharidy
3,6 g
Cukry
26,7 g
Tuky
12,9 g
Nasýtené mastné kyseliny
3,5 g
Vláknina

Tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

druh jedla
  • Vegetariánske
kuchyňa

Rýchle a chutné jedlo, ktoré máte hotové za pár minút. No to najkrajšie na cestovinách je, že ich môžete meniť podľa nálady.

  • 25 min.
  • porcie 4
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Tagliatelle

  • Smotanovo-šampiňónová omáčka

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

Ste skutočným milovníkom cestovín?

Ak áno, tak ste na správnom mieste:-). Ešte tu bude veľa „ cestovinových“ receptov, ktoré v hlavných úlohách predstavia ikonu národnej talianskej kuchyne.

Tento raz budeme pripravovať rýchly a mňamky recept na syrovo-smotanovú omáčku so šampiňónmi. Ešte teraz cítim tu úžasnú vôňu, ktorá sa vznášala celou kuchyňou. A prečo som si za jednu z hlavných prísad zvolila práve šampiňóny?

Sú bohaté na vitamíny skupiny B a D, minerálne látky, či vlákninu. Ich prítomnosť jedlu dodá špecifickú chuť a dajú sa využiť ako plnohodnotné jedlo alebo ako jedna z prísad.

Kvalitné cestoviny by mali byť vyrobené zo semolínovej múky

Semolínové cestoviny sa vám ľahko uvaria, nelepia sa a zaručene sa nerozvaria. Kvalitné cestoviny by mali mať drsný povrch, aby sa  na ne omáčka dokázala krásne priľnúť.

 

POSTUP

1
Hotovo
12 minút

Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.)

2
Hotovo
10 minút

Pokým sa nám budú variť cestoviny, čas využijeme na prípravu omáčky.
Na panvici si rozohrejem olivový olej, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľku. Keď budeme vidieť, že nám začína krásne ružovieť, pridáme šampiňóny, ktoré sme si nakrájali na plátky, pridáme mleté čierne korenie a restujeme cca 5 minút. Nakoniec ich posolíme štipkou soli.

3
Hotovo
10 minút

V druhom hrnci si pripravíme druhú časť omáčky.
Šľahačkovú smotanu vylejeme do hrnca a pridáme do nej na kocky nakrájaný syr. Varíme na miernom ohni, pravidelne miešame pokým sa nám syr nerozpusti. Následne pridáme šampiňóny, ktoré sme si už predpripravili a cca 2 minúty spolu povaríme.

4
Hotovo
3 minút

Servírovanie

Uvarené cestoviny scedíme, pridáme k nim smotanovú omáčku (zalejeme ich množstvom podľa vlastnej chuti). Ozdobíme štipkou sušenej bazalky a peperoncinom.

Receptíkovo

kuskus so sojovym masom
predchádzajúci recept
Kuskus so sójovým mäsom
recept na kalerábovú polievku
ďalší recept
Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi
kuskus so sojovym masom
predchádzajúci recept
Kuskus so sójovým mäsom
recept na kalerábovú polievku
ďalší recept
Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi

Napíšte komentár