INGREDIENCIE
-
Tagliatelle
-
400 g tagliatelle
-
1 l voda
-
1 čl morská soľ
-
Smotanovo-šampiňónová omáčka
-
150 g šampiňóny
-
1 ks cibuľa
-
180 ml 33 % šľahačková smotana
-
100 g syr s modrou plesňou
-
2 pl olivový olej
-
čierne koreniemleté
-
morská soľ
-
Na dozdobenie
-
peperoncino
-
sušená bazalka
O RECEPTE
Ste skutočným milovníkom cestovín?
Ak áno, tak ste na správnom mieste:-). Ešte tu bude veľa „ cestovinových“ receptov, ktoré v hlavných úlohách predstavia ikonu národnej talianskej kuchyne.
Tento raz budeme pripravovať rýchly a mňamky recept na syrovo-smotanovú omáčku so šampiňónmi. Ešte teraz cítim tu úžasnú vôňu, ktorá sa vznášala celou kuchyňou. A prečo som si za jednu z hlavných prísad zvolila práve šampiňóny?
Sú bohaté na vitamíny skupiny B a D, minerálne látky, či vlákninu. Ich prítomnosť jedlu dodá špecifickú chuť a dajú sa využiť ako plnohodnotné jedlo alebo ako jedna z prísad.
Kvalitné cestoviny by mali byť vyrobené zo semolínovej múky
Semolínové cestoviny sa vám ľahko uvaria, nelepia sa a zaručene sa nerozvaria. Kvalitné cestoviny by mali mať drsný povrch, aby sa na ne omáčka dokázala krásne priľnúť.
POSTUP
1
Hotovo
12 minút
|
Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.) |
2
Hotovo
10 minút
|
Pokým sa nám budú variť cestoviny, čas využijeme na prípravu omáčky. |
3
Hotovo
10 minút
|
V druhom hrnci si pripravíme druhú časť omáčky. |
4
Hotovo
3 minút
|
Servírovanie |