0 0
Kurací perkelt s domácimi haluškami

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
KURACÍ PERKELT
500 g kuracie prsia
60 g cibuľa
2 pl olivový olej
1 čl sladká paprika mletá
1 čl morská soľ
10 ks čierne korenie celé
3 ks bobkový list
300 ml voda
250 ml 33 % šľahačková smotana
2 čl kukuričný škrob
HALUŠKY
200 g hladká múka
60 g polohrubá múka
1 ks vajce
1 čl morská soľ
150 ml voda
EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ
1 a ½ l voda
1 čl morská soľ

Kurací perkelt s domácimi haluškami

Pripravte si doma tradičné chute z detstva, kurací perkelt s domácimi haluškami.

  • 45 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • KURACÍ PERKELT

  • HALUŠKY

  • EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
5 minút

Cibuľu si nakrájame na malé kocky a dáme ju restovať na panvicu s olejom. Restujeme asi 3-4 minúty za občasného miešania.

2
Hotovo
5 minút

Medzitým si umyjeme kuracie prsia, ktoré nakrájame na kocky.

3
Hotovo
5 minút

Mäso dáme do panvice a restujeme 3 minúty. Následne osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a červenú papriku. Poriadne premiešame a restujeme ďalšie 2 minúty.

4
Hotovo
30 minút

Následne mäso zalejeme vodou a dusíme asi 30 minút.

5
Hotovo
5 minút

Medzitým si pripravíme halušky. V miske si zmiešame múku, soľ, vajce a vodu. Vymiešame tuhšie cesto.

6
Hotovo
20 minút

Do hrnca si dáme zohriať vodu, ktorú osolíme. Keď už voda vrie, cez haluškár si pretlačíme cesto do vriacej vody. Halušky premiešame a vyberieme ich so sitkom. Do hotových halušiek, aby sa nám nezlepili, pridáme lyžičku olivového oleja a premiešame.

7
Hotovo
5 minút

Keď je mäso uvarené, v šľahačkovej smotane si vymiešame kukuričný škrob a pridávame smotanu za stáleho miešania do mäsa. Ešte chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa.

Receptíkovo

Tradičný grécky šalát
predchádzajúci recept
Klasický grécky šalát
Škoricové osie hniezda
ďalší recept
Škoricové osie hniezda
Tradičný grécky šalát
predchádzajúci recept
Klasický grécky šalát
Škoricové osie hniezda
ďalší recept
Škoricové osie hniezda

Napíšte komentár