0 0
Jednoduchá krémová hrachová polievka

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
250 g zelený sušený hrach
800 ml voda
1 čl morská soľ
20 g slané maslo
3 pl 19% šľahačková smotana
štipka čierne korenie čerstvo drvené
100 g viedenské párky

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
582 kcal
Kalórie
32,9 g
Bielkoviny
42,3 g
Sacharidy
3,1 g
Cukry
23,6 g
Tuky
12,5 g
Nasýtené mastné kyseliny
36,4 g
Vláknina
3,4 g
Soľ

Jednoduchá krémová hrachová polievka

druh jedla
  • Bez lepku

Tento malý zelený zázrak nielenže obsahuje veľké množstvo vlákniny či vitamínov, ale zároveň má aj omladzujúce účinky, zvyšuje pružnosť pokožky, pevnosť vlasov a nechtov.

  • 40 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
12 hodín

Sušený hrach si opláchneme, dáme do misky, zalejeme studenou vodou. Ideálne necháme hrach namočený vo vode celú noc (minimálne 12 hodín), vďaka tomu sa nám rýchlejšie uvarí.

2
Hotovo
35 minút

Pred varení si hrach scedíme. Dáme ho do hrnca, osolíme, okoreníme, zalejeme studenou vodou a varíme 30 minút.

3
Hotovo
15 minút

Medzitým si párky nakrájame na kolieska a opražíme z oboch strán na panvici asi 10 minút.

4
Hotovo
5 minút

Hrach rozmixujeme tyčovým mixérom. Na zjemnenie chute pridáme smotanu, maslo a polievku premiešame.

5
Hotovo

SERVÍROVANIE

Hrachovú polievku servírujeme s opečenými kolieskami.

Receptíkovo

CUKETOVÝ PRÍVAROK S FAŠÍRKOU
predchádzajúci recept
Cuketový prívarok s fašírkou
Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami a cestovinami
ďalší recept
Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami
CUKETOVÝ PRÍVAROK S FAŠÍRKOU
predchádzajúci recept
Cuketový prívarok s fašírkou
Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami a cestovinami
ďalší recept
Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami

Napíšte komentár