INGREDIENCIE
-
250 g zelený sušený hrach
-
800 ml voda
-
1 čl morská soľ
-
20 g slané maslo
-
3 pl 19% šľahačková smotana
-
štipka čierne koreniečerstvo drvené
-
100 g viedenské párky
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
12 hodín
|
Sušený hrach si opláchneme, dáme do misky, zalejeme studenou vodou. Ideálne necháme hrach namočený vo vode celú noc (minimálne 12 hodín), vďaka tomu sa nám rýchlejšie uvarí. |
2
Hotovo
35 minút
|
Pred varení si hrach scedíme. Dáme ho do hrnca, osolíme, okoreníme, zalejeme studenou vodou a varíme 30 minút. |
3
Hotovo
15 minút
|
Medzitým si párky nakrájame na kolieska a opražíme z oboch strán na panvici asi 10 minút. |
4
Hotovo
5 minút
|
Hrach rozmixujeme tyčovým mixérom. Na zjemnenie chute pridáme smotanu, maslo a polievku premiešame. |
5
Hotovo
|
SERVÍROVANIEHrachovú polievku servírujeme s opečenými kolieskami. |