INGREDIENCIE
-
900 g zemiaky
-
3 ks vajce
-
1 a ½ domáca klobása
-
200 ml kyslá smotana
-
100 ml 15 % smotana na varenie
-
100 g tvrdý syr
-
1 pl olivový olej
-
morská soľ
-
čierne koreniemleté
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
25 minút
|
Zemiaky v šupke pred varením umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme domäkka. Vidličkou sa presvedčíme, čí sú uvarené. Následne zlejeme vodu. Vychladnuté ich ošúpeme a nakrájame na kolieska. |
2
Hotovo
20 minút
|
Zároveň so zemiakmi dáme variť aj vajcia. Zalejeme ich studenou vodou a varíme. Akonáhle začne voda vrieť, vajcia varíme cca 8 minút. Následne si uvarené vajcia schladíme, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. |
3
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si nakrájame klobásu na kolieska. |
4
Hotovo
10 minút
|
Spodok malého hlbšieho plechu pomastíme olivovým olejom a pokryjeme kolieskami zemiakov. Zemiaky osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na zemiaky poukladáme najprv kolieska klobásy a následne kolieska vajíčok. Navrch poukladáme opäť kolieska zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme. |
5
Hotovo
5 minút
|
V miske si zmiešame kyslú smotanu, smotanu na varenie, soľ a so smotanovou zmesou polejeme zemiaky. Vrch posypeme nastrúhaným syrom. |
6
Hotovo
60 minút
|
Plech vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov asi hodinu. |
7
Hotovo
|
ServírovanieFrancúzske zemiaky podávame s čalamádou. |