INGREDIENCIE
-
Halušky
-
850 g zemiaky
-
10 pl hladká múkakopcovitých
-
10 pl hrubá múkakopcovitých
-
1 ks vajce
-
2 čl morská soľ
-
3 l voda
-
Ešte budeme potrebovať
-
300 g slaninaprerastená
-
70 g domáca klobása
-
250 g bryndza
-
250 g kyslá smotana
-
Na dozdobenie
-
pažítka
-
1 ks jarná cibuľka
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v panvici. Taktiež si nakrájame klobásu na kolieska a opečieme v druhej panvici. |
2
Hotovo
15 minút
|
Medzitým si očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno zemiaky do misky (použijeme časť strúhadla, kde sú vyčnievajúce hroty). |
3
Hotovo
5 minút
|
K nastrúhaným zemiakom pridáme 10 kopcovitých lyžíc hladkej a hrubej múky, vajce a 1 čl soli. Cesto dôkladne premiešame. |
4
Hotovo
15 minút
|
Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Cesto premiestnime do sitka na halušky a pomocou polievkovej lyžice ho pretláčame do vriacej vody. Dôkladne premiešame, aby sa halušky nezlepili. Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. |
5
Hotovo
5 minút
|
Vo väčšej miske si zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. |
6
Hotovo
5 minút
|
Halušky si scedíme a dáme do hlbokej misky, polejeme ich vypečenou slaninou a masťou a poriadne premiešame (časť vypečenej slaniny si dáme bokom do misky na dozdobenie halušiek). Následne pridáme bryndzovo-smotanovú zmes a halušky opäť premiešame. |
7
Hotovo
|
ServírovanieHalušky servírujeme s nadrobno nasekanou pažítkou alebo nakrájanou jarnou cibuľkou, opečenou klobásou a slaninou. |