0 0
Španielske vtáčiky

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
800 g hovädzie zadné bez kosti
165 g slanina
3 vajce
100 g zavárané uhorky
2 čl dijonská horčica
1 cibuľa veľká
2 pl olivový olej
350 ml voda
morská soľ
čierne korenie mleté
Karí ryža
300 g ryža
2 pl olivový olej
60 g cibuľa
1 a ½ slepačí bujón
½ čl karí korenie
540 ml voda

Španielske vtáčiky

druh jedla
  • Bez laktózy
  • Bez lepku
kuchyňa

Pripravte si doma tradičné španielske vtáčiky - hovädziu rolku plnenú slaninou, nakladanými uhorkami a vajíčkom.

  • 125 min.
  • porcie 4
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • Karí ryža

O RECEPTE

zdieľať

Kulinárska špecialita z kráľovského dvora

Pripravte si doma tradičné španielske vtáčiky – hovädziu rolku plnenú slaninou, nakladanými uhorkami a vajíčkom. Toto kráľovské jedlo datuje svoje počiatky v 16. storočí, za vlády rímskonemeckého cisára a českého kráľa Rudolfa II.

Panovníkova matka milovala kulinárske špeciality, ktoré pripravovali na kráľovskom dvore tí najvychytenejší španielski kuchári. Ako jednu z kulinárskych špecialít pripravili práve teľacie rolky s plnkou – španielsku špecialitu, ktorá sa stala s viacerými obmenami neodmysliteľnou súčasťou tradičnej českej kuchyne.

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

ŠPANIELSKE VTÁČIKY (V TLAKOVOM HRNCI)

Hovädzieho mäsa si umyjeme, nakrájame na hrubšie plátky. Mäso naklepeme, nasolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme horčicou.

2
Hotovo
10 minút

Medzitým si uvaríme vajcia na tvrdo.

3
Hotovo
15 minút

Na každý plátok mäsa dáme plátky slaniny, štvrtinu alebo polovicu uvareného vajca na tvrdo a sterilizovanú uhorku. Urobíme si rolky a zašijeme ich niťou, aby sa nerozpadli.

4
Hotovo
10 minút

V tlakovom hrnci si rozpálime olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a orestujeme asi 5 minút.

5
Hotovo
5 minút

Následne pridáme mäsové rolky, ktoré orestujeme z oboch strán. Podlejeme vodou, pridáme zbytok slaniny a sterilizovaných uhoriek, ktoré si nakrájame na malé kocky.

6
Hotovo
60 minút

Tlakový hrniec si zakryjeme a varíme 50 minút. Po 50 minútach vypneme plameň a hrniec necháme, pokým sa z neho neuvoľní všetok tlak.

7
Hotovo
5 minút

KARÍ RYŽA (V TLAKOVOM HRNCI)

Ryžu si pripravíme v tlakovom hrnci. Cibuľu si nakrájame na malé kocky a dáme ju restovať do hrnca s olejom.

8
Hotovo
5 minút

Následne vysypeme ryžu, ktorú poriadne premiešame, aby sa nám obalilo každé jedno zrnko. Zalejeme ju vodou, pridáme bujón, premiešame a hrniec uzatvoríme.

9
Hotovo
15 minút

Hrniec uzatvoríme. Keď tlakový hrniec začne „pípať", stíšime plameň a ryžu necháme takto variť 7 minút. Po 7 minútach vypneme plameň a hrniec necháme, pokým sa z neho neuvoľní všetok tlak.

10
Hotovo

Servírovanie

Španielske vtáčky servírujeme prekrojené spolu s ryžou, ktorú môžeme preliať omáčkou.

Receptíkovo

Dusené hovädzie mäso s feniklom
predchádzajúci recept
Dusené hovädzie mäso s feniklom
Pečený hermelín s čerstvým šalátom
ďalší recept
Pečený hermelín s čerstvým šalátom
Dusené hovädzie mäso s feniklom
predchádzajúci recept
Dusené hovädzie mäso s feniklom
Pečený hermelín s čerstvým šalátom
ďalší recept
Pečený hermelín s čerstvým šalátom

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here