0 0
Dusené hovädzie mäso s feniklom

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
600 g hovädzie mäso sviečková
300 g fenikel
2 pl olivový olej
200 ml voda
1 čl mletá rasca
Marináda
2 pl dijonská horčica
1 pl sójová omáčka
1 pl olivový olej
5 g morská soľ
Zelenina
800 g mrazená zelenina
30 g slané maslo

Dusené hovädzie mäso s feniklom

druh jedla
  • Bez lepku

Fenikel si určite zamilujete pre jeho rôznu paletu chutí, pretože fenikel je jednoducho fenikel, exotická zelenina, ktorá vás zakaždým prekvapí svojou nezabudnuteľnou chuťou.

  • 75 minút
  • porcie 3
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Marináda

  • Zelenina

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
5 min.

Mäso si umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky.

2
Hotovo
20 min.

Marináda

V miske si pripravíme marinádu z oleja, horčice, soli a sójovej omáčky. Marinádou potrieme mäso z oboch strán a dáme na 15 minút do chladničky.

3
Hotovo
15 min.

Medzitým si umyjeme, očistíme a nakrájame fenikel na menšie kocky. Fenikel restujeme na olivovom oleji v hrnci asi 10 minút.

4
Hotovo
5 min.

V panvici si orestujeme namarinádované mäso z oboch strán, každé asi 1 minútu a dáme do hrnca s orestovaným feniklom.

5
Hotovo
55 min.

Orestované mäso dáme do hrnca s feniklom, posypeme mletou rascou, zalejeme vodou a tlakový hrniec uzatvoríme. Keď tlakový hrniec začne „pípať", stíšime plameň a mäso necháme takto variť 50 minút. Po 50 minútach vypneme plameň a hrniec necháme, pokým sa z neho neuvoľní všetok tlak.

6
Hotovo
15 min.

Medzitým si na panvici roztopíme maslo, pridáme mrazenú zeleninu a restujeme asi 15 minút. Zeleninu premiešavame, aby sa nám nepripiekla.

Receptíkovo

caesar salat s kuracim masom
predchádzajúci recept
Caesar šalát
spanielske vtaciky
ďalší recept
Španielske vtáčiky
caesar salat s kuracim masom
predchádzajúci recept
Caesar šalát
spanielske vtaciky
ďalší recept
Španielske vtáčiky

Napíšte komentár