INGREDIENCIE
-
600 g hovädzie mäsosviečková
-
300 g fenikel
-
2 pl olivový olej
-
200 ml voda
-
1 čl mletá rasca
-
Marináda
-
2 pl dijonská horčica
-
1 pl sójová omáčka
-
1 pl olivový olej
-
5 g morská soľ
-
Zelenina
-
800 g mrazená zelenina
-
30 g slané maslo
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 min.
|
Mäso si umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. |
2
Hotovo
20 min.
|
MarinádaV miske si pripravíme marinádu z oleja, horčice, soli a sójovej omáčky. Marinádou potrieme mäso z oboch strán a dáme na 15 minút do chladničky. |
3
Hotovo
15 min.
|
Medzitým si umyjeme, očistíme a nakrájame fenikel na menšie kocky. Fenikel restujeme na olivovom oleji v hrnci asi 10 minút. |
4
Hotovo
5 min.
|
V panvici si orestujeme namarinádované mäso z oboch strán, každé asi 1 minútu a dáme do hrnca s orestovaným feniklom. |
5
Hotovo
55 min.
|
Orestované mäso dáme do hrnca s feniklom, posypeme mletou rascou, zalejeme vodou a tlakový hrniec uzatvoríme. Keď tlakový hrniec začne „pípať", stíšime plameň a mäso necháme takto variť 50 minút. Po 50 minútach vypneme plameň a hrniec necháme, pokým sa z neho neuvoľní všetok tlak. |
6
Hotovo
15 min.
|
Medzitým si na panvici roztopíme maslo, pridáme mrazenú zeleninu a restujeme asi 15 minút. Zeleninu premiešavame, aby sa nám nepripiekla. |