0 0
Penne s domácim bazalkovým pestom

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Bazalkové pesto
15 g čerstvá bazalka
10 g píniové oriešky
20 g parmezán nastrúhaný
6 pl olivový olej
3 g cesnak
¼ čl morská soľ
štipka korenie 4 farieb čerstvo drvené
Cestoviny
250 g Penne
1 a ½ voda
1 čl morská soľ
Na dozdobenie
140 g cherry paradajky
100 g baby mozzarella
10 g parmezán nastrúhaný

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
929 kcal
Kalórie
31,2 g
Bielkoviny
94,2 g
Sacharidy
7,2 g
Cukry
45,5 g
Tuky
13,4 g
Nasýtené mastné kyseliny
1,4 g
Vláknina
1,9 g
Soľ

Penne s domácim bazalkovým pestom

druh jedla
  • Vegetariánske
kuchyňa

Vďaka domácemu bazalkovému pestu v kombinácii s cestovinami si aj doma môžete vykúzliť nezabudnuteľnú chuť pravej talianskej kuchyne.

  • 35 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Bazalkové pesto

  • Cestoviny

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
15 minút

Bazalkové pesto

Najskôr si v mixéry rozmixujeme bazalku a píniové oriešky. Následne pridáme nastrúhaný parmezán, roztlačený cesnak a opäť zmes krátko rozmixujeme. Ako posledné pridáme olivový olej, soľ, korenie a všetky ingrediencie krátko rozmixujeme.

2
Hotovo
15 minút

Cestoviny

Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny penne – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.)

3
Hotovo
5 minút

Medzitým si nakrájame paradajky na štvrtinky a nastrúhame si parmezán.

4
Hotovo
5 minút

Cestoviny scedíme, pridáme nakrájané paradajky, mozzarellu, pesto a cestoviny premiešame.

5
Hotovo

Servírovanie

Cestoviny servírujeme posypané nastrúhaným parmezánom.

Receptíkovo

Krémová šošovicová polievka nakyslo
predchádzajúci recept
Krémová šošovicová polievka nakyslo
Tradičné bryndzové halušky so slaninou a klobásou
ďalší recept
Bryndzové halušky so slaninou a klobásou
Krémová šošovicová polievka nakyslo
predchádzajúci recept
Krémová šošovicová polievka nakyslo
Tradičné bryndzové halušky so slaninou a klobásou
ďalší recept
Bryndzové halušky so slaninou a klobásou

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here