INGREDIENCIE
-
600 g kačacia zmeskrk, chrbát, krídlo
-
450 g kačacie prsia
-
750 g polievková zeleninamrkva, petržlen, zeler, kaleráb, pór
-
3 čl morská soľ
-
2 g korenie 4 farieb
-
3,5 l voda
-
Na dozdobenie
-
petržlenová vňať
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Do veľkého hrnca pridáme umytú kačaciu zmes a kačacie prsia. Následne si očistíme zeleninu, mrkvu a petržlen prepolíme. Zalejeme studenou vodou, tak aby boli všetky suroviny zaliate, pridáme morskú soľ a čierne korenie. |
2
Hotovo
210 minút
|
Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni 3 a pol hodiny. |
3
Hotovo
10 minút
|
Po odstavení z plameňa vyberieme do misky zeleninu a do druhej misky mäso, ktoré oberieme od kostí. Nakoniec vývar precedíme cez sitko. |
4
Hotovo
|
SERVÍROVANIEVývar podávame s nakrájanou zeleninou, kačacím mäsom a nakoniec polievku posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. |