INGREDIENCIE
-
30 g slané maslo
-
50 g cibuľa
-
600 g zemiaky
-
30 g cesnak
-
2 ks zeleninový bujón
-
1 l voda
-
200 ml 15 % smotana na varenie
-
½ čl vegeta
-
štipka čierne koreniečerstvo mleté
-
CHRUMKAVÉ KRUTÓNY
-
1 ks cereálna kajzerka
-
30 g slané maslo
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Na roztopenom masle orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, ktorú za občasného miešania pečieme dozlatista cca 5 minút. Následne pridáme roztlačený cesnak a spoločne restujeme ďalšie 2 minúty. |
2
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si očistíme, umyjeme a nakrájame zemiaky na malé kocky. |
3
Hotovo
20 minút
|
Nakrájané zemiaky pridáme k cibule, zalejeme vodou, pridáme bujón a spolu povaríme asi 20 minút. |
4
Hotovo
5 minút
|
Následne zemiaky rozmixujeme na hladký krém. Pridáme smotanu, štipku čierneho korenia, vegetu a povaríme na miernom ohni pokým polievka nezovrie. |
5
Hotovo
10 minút
|
Krutóny si pripravíme zo špaldovej bagetky alebo z pečiva podľa vlastného výberu, ktoré nakrájame na kocky. Medzitým si na panvici rozpálime slané maslo, pridáme kocky, ktoré za občasného miešania opekáme do chrumkava. |
6
Hotovo
|
ServírovaniePolievku podávame s nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a krutónmi. |