INGREDIENCIE
-
Cestoviny
-
250 g fusilli
-
1 a 1/2 l voda
-
1 čl morská soľ
-
Ešte budeme potrebovať
-
100 g slanina
-
3 ks vajce
-
40 g tvrdý syr
-
čierne koreniemleté
-
čerstvá bazalka
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
15 minút
|
Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny fusilli – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.) |
2
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si nakrájame slaninu na drobné kocky a opražíme na panvici. |
3
Hotovo
5 minút
|
Vajíčka si rozbijeme, pridáme nastrúhaný syr, štipku čierneho korenia a zmes rozmiešame v miske. |
4
Hotovo
5 minút
|
Vodu z cestovín zlejeme a cestoviny pridáme k opraženej slanine a premiešame. Zalejeme vajíčkovou zmesou a opäť poriadne premiešame a môžeme servírovať. |
5
Hotovo
|
ServírovanieCestoviny podávame dozdobené s bazalkou. |