INGREDIENCIE
-
200 g semolínová múka
-
130 ml 1,5 % mlieko
-
½ čl morská soľ
-
3 g sušené droždie
-
2 pl olivový olej
-
hnedý cukorštipka
-
Ešte budeme potrebovať
-
150 ml kyslá smotana
-
100 g bryndza
-
100 g slanina
-
Na dozdobenie
-
pažítka
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
|
Rúru si vyhrejeme na 250 °C. |
2
Hotovo
70 minút
|
Do misky si vysypeme múku, pridáme sušené kvasnice, morskú soľ, štipku hnedého cukru a zmes premiešame. Následne pridáme vlažné mlieko, olej a cesto poriadne premiešame . Miesime asi 10 minút. Potom necháme asi 10 minút cesto oddychovať. Opäť cesto hnetieme asi 5 minút a vytvarujeme bochník. Bochník jemne na povrchu potrieme vlažnou vodou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste. |
3
Hotovo
5 minút
|
Plech na pečenie potrieme olivovým olejom, vysypeme múkou a cesto roztiahneme na celý plech. |
4
Hotovo
5 minút
|
V miske si zmiešame smotanu a bryndzu a zmes rovnomerne rozotrieme po celom ceste. |
5
Hotovo
5 minút
|
Slaninu si nakrájam na malé kocky a opražíme na panvici. |
6
Hotovo
25 minút
|
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút na 180 °C. |