0 0
Bryndzový posúch

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
200 g semolínová múka
130 ml 1,5 % mlieko
½ čl morská soľ
3 g sušené droždie
2 pl olivový olej
hnedý cukor štipka
Ešte budeme potrebovať
150 ml kyslá smotana
100 g bryndza
100 g slanina
Na dozdobenie
pažítka

Bryndzový posúch

kuchyňa

Pripravte si doma slovenskú klasiku - bryndzový posúch z kysnutého cesta.

  • 110 min,
  • porcie 3
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Ešte budeme potrebovať

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo

Rúru si vyhrejeme na 250 °C.

2
Hotovo
70 minút

Do misky si vysypeme múku, pridáme sušené kvasnice, morskú soľ, štipku hnedého cukru a zmes premiešame. Následne pridáme vlažné mlieko, olej a cesto poriadne premiešame . Miesime asi 10 minút. Potom necháme asi 10 minút cesto oddychovať. Opäť cesto hnetieme asi 5 minút a vytvarujeme bochník. Bochník jemne na povrchu potrieme vlažnou vodou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.

3
Hotovo
5 minút

Plech na pečenie potrieme olivovým olejom, vysypeme múkou a cesto roztiahneme na celý plech.

4
Hotovo
5 minút

V miske si zmiešame smotanu a bryndzu a zmes rovnomerne rozotrieme po celom ceste.

5
Hotovo
5 minút

Slaninu si nakrájam na malé kocky a opražíme na panvici.

6
Hotovo
25 minút

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút na 180 °C.

Receptíkovo

Cestoviny s vajcom a so slaninou
predchádzajúci recept
Cestoviny s vajcom a so slaninou
Jablkový džem s vanilkou
ďalší recept
Jablkový džem s vanilkou a škoricou
Cestoviny s vajcom a so slaninou
predchádzajúci recept
Cestoviny s vajcom a so slaninou
Jablkový džem s vanilkou
ďalší recept
Jablkový džem s vanilkou a škoricou

Napíšte komentár