0 0
Krémové hráškové rizoto

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
50 g cibuľa
260 g ryža arborio
1 pl olivový olej
50 ml suché biele víno
200 g mrazený hrášok
1 l slepačí vývar alebo 1 l vody a 2 ks slepačí bujón
30 g slané maslo
125 g mozzarella
180 g cottage cheese
40 g parmezán

Krémové hráškové rizoto

druh jedla
  • Bez lepku
  • Vegetariánske
kuchyňa

Stačí iba kúsok vašej fantázie a krémové hráškové rizoto vás prenesie do slnečného Talianska.

  • 30 min.
  • porcie 3
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu, premiešavame, aby sa nám obalili všetky zrnká ryže. Potom podlejeme bielym vínom a ryžu premiešame.

2
Hotovo
15 minút

Následne postupne podlievame vývarom tak, aby bola ryža iba trochu zaliata a premiešavame. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 15 minút na miernom ohni.

3
Hotovo
5 minút

Rizoto zjemníme studeným maslom, pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu, cottage cheese a zmes premiešame. Následne pridáme hrášok a za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. Nakoniec, ak je potrebné, dochutíme soľou.

4
Hotovo

Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri. Pred podávaním posypeme parmezánom a hráškovými výhonkami.

Receptíkovo

Škoricové osie hniezda
predchádzajúci recept
Škoricové osie hniezda
Domáce mini rožky
ďalší recept
Domáce mini rožky
Škoricové osie hniezda
predchádzajúci recept
Škoricové osie hniezda
Domáce mini rožky
ďalší recept
Domáce mini rožky

Napíšte komentár