INGREDIENCIE
-
50 g cibuľa
-
260 g ryža arborio
-
1 pl olivový olej
-
50 ml suché biele víno
-
200 g mrazený hrášok
-
1 l slepačí vývaralebo 1 l vody a 2 ks slepačí bujón
-
30 g slané maslo
-
125 g mozzarella
-
180 g cottage cheese
-
40 g parmezán
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu, premiešavame, aby sa nám obalili všetky zrnká ryže. Potom podlejeme bielym vínom a ryžu premiešame. |
2
Hotovo
15 minút
|
Následne postupne podlievame vývarom tak, aby bola ryža iba trochu zaliata a premiešavame. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 15 minút na miernom ohni. |
3
Hotovo
5 minút
|
Rizoto zjemníme studeným maslom, pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu, cottage cheese a zmes premiešame. Následne pridáme hrášok a za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. Nakoniec, ak je potrebné, dochutíme soľou. |
4
Hotovo
|
Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri. Pred podávaním posypeme parmezánom a hráškovými výhonkami. |