INGREDIENCIE
-
800 g zeler
-
100 g mrkva
-
2 l voda
-
2 strúčiky cesnak
-
1 čl vegeta
-
1 kocka zeleninový bujón
-
čierne koreniemleté
-
200 g balkánsky syr
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 minút
|
Zeler a mrkvu si očistíme a nakrájame na kocky. |
2
Hotovo
25 minút
|
Zalejeme vodou, pridáme roztlačený cesnak, zeleninový bujón a zeleninu varíme 25 minút. |
3
Hotovo
5 minút
|
Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme vegetou, mletým čiernym korením a povaríme ešte 5 minút. |
4
Hotovo
|
Zelerovú polievku podávame s balkánskym syrom nakrájaným na drobné kocky a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. |
5
Hotovo
|
Ako prílohu k polievke môžeme podávať posúch s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou. |