INGREDIENCIE
-
HRACHOVÁ KAŠA
-
500 g zelený sušený hrach celý
-
700 ml voda
-
50 g slané maslo
-
7 g morská soľ
-
čierne koreniečerstvo namleté
-
ŠPEKAČKY A CIBUĽA
-
6 ks špekačky
-
150 g cibuľačervená
-
3 pl olivový olej
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
12 hodín
|
NAMOČENIE HRACHUSušený hrach si opláchneme, dáme do misky, zalejeme studenou vodou. Ideálne necháme hrach namočený vo vode celú noc (minimálne 12 hodín), vďaka tomu sa nám rýchlejšie uvarí. |
2
Hotovo
50 minút
|
Pred varení si hrach scedíme. Dáme ho do hrnca, osolíme, zalejeme studenou vodou a varíme 45 minút. |
3
Hotovo
5 minút
|
Následne pridáme maslo a hrach premiešavame cca 5 minút. |
4
Hotovo
5 minút
|
Pridáme trochu mletého čierneho korenia a uvarený hrach rozmixujeme ponorným mixérom. |
5
Hotovo
15 minút
|
Vo väčšej panvici si rozpálime olivový olej. Pridáme naraz na prúžky nakrájanú cibuľku a špekačky, ktoré sme si prekrojili na polovicu a na oboch okrajoch narezali. Cibuľu a špekačky opekáme na jednej panvici asi 10 minút. Cibuľku premiešavame, aby sa nám nepripiekla a špekačky opekáme z oboch strán. |
6
Hotovo
|
SERVÍROVANIEHrachovú kašu servírujeme s opečenými špekačkami a cibuľou. |