INGREDIENCIE
-
30 g maslo
-
50 g cibuľa
-
25 g hladká múka
-
25 g sladká paprika mletá
-
1,2 l voda
-
2 kocky slepačí bujón
-
400 g zemiaky
-
300 g frankfurtské párky
-
morská soľ
-
čierne koreniemleté
-
petržlenová vňaťna dozdobenie
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 minút
|
Pripravíme si vývar. Do 1,2 l vody dáme 2 bujóny a necháme zovrieť. |
2
Hotovo
10 minút
|
Medzitým si nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masle. Následne pridáme múku a mletú červenú paprika, z ktorých si vytvoríme zásmažku. Zásmažku chvíľu pražíme za stáleho miešania. Postupne začneme zalievať zásmažku s vývarom a za stáleho miešania s metličkou prilejeme všetok vývar. |
3
Hotovo
30 minút
|
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Dáme do polievky a povaríme 25 minút na miernom ohni. |
4
Hotovo
5 minút
|
Párky nakrájané na kolieska si osmažíme z oboch strán na panvici. |
5
Hotovo
5 minút
|
Následne párky pridáme do polievky a varíme ešte 5 minút. |
6
Hotovo
|
Nakoniec polievku dochutíme čiernym mletým korením, soľou a nasekanou vňaťou. |