0 0
Frankfurtská polievka

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
30 g maslo
50 g cibuľa
25 g hladká múka
25 g sladká paprika mletá
1,2 l voda
2 kocky slepačí bujón
400 g zemiaky
300 g frankfurtské párky
morská soľ
čierne korenie mleté
petržlenová vňať na dozdobenie

Frankfurtská polievka

Pripravte si doma polievku, ktorá nesmie meno jedných z najznámejších údenín na svete – frankfurtských párkov. Ich história siaha do 15. storočia a o dve storočia neskôr sa párky objavovali aj na stoloch panovníkov.

  • porcie 3
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
5 minút

Pripravíme si vývar. Do 1,2 l vody dáme 2 bujóny a necháme zovrieť.

2
Hotovo
10 minút

Medzitým si nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masle. Následne pridáme múku a mletú červenú paprika, z ktorých si vytvoríme zásmažku. Zásmažku chvíľu pražíme za stáleho miešania. Postupne začneme zalievať zásmažku s vývarom a za stáleho miešania s metličkou prilejeme všetok vývar.

3
Hotovo
30 minút

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Dáme do polievky a povaríme 25 minút na miernom ohni.

4
Hotovo
5 minút

Párky nakrájané na kolieska si osmažíme z oboch strán na panvici.

5
Hotovo
5 minút

Následne párky pridáme do polievky a varíme ešte 5 minút.

6
Hotovo

Nakoniec polievku dochutíme čiernym mletým korením, soľou a nasekanou vňaťou.

Receptíkovo

kuracie prsia s nivovou omackou
predchádzajúci recept
Plnené kuracie prsia s nivovou omáčkou a ryžou
brokolicové placky
ďalší recept
Brokolicové placky
kuracie prsia s nivovou omackou
predchádzajúci recept
Plnené kuracie prsia s nivovou omáčkou a ryžou
brokolicové placky
ďalší recept
Brokolicové placky

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here