0 0
Domáce mini rožky

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
250 g hladká múka
30 g bravčová masť
150 ml voda vlažná
½ čl hnedý cukor
1 čl morská soľ
½ balíčka sušené droždie

Domáce mini rožky

druh jedla
  • Bez laktózy

Obyčajná klasika neobyčajnej chute. Taká je chuť čerstvých domácich rožtekov, ktorá vás prenesie do detských čias.

  • 85 min.
  • porcie 5
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
5 minút

Do misky si preosejeme múku, pridáme soľ, cukor droždie a zmes premiešame.

2
Hotovo
10 minút

Následne pridáme masť a vlažnú vodu a cesto miesime asi 10 minút.

3
Hotovo
30 minút

Cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 30 minút na teplom mieste.

4
Hotovo
10 minút

Cesto rozdelíme na 5 bochníkov, jemne posypeme múkou a prikryjeme utierkou. Necháme 10 minút oddýchnuť.

5
Hotovo
15 minút

Postupne na silikónovej podložke každý bochník rozvaľkáme na tvar trojuholníka, zrolujeme, položíme na papier na pečenie, potrieme vlažnou vodou a necháme 10 minút podkysnúť.

6
Hotovo
15 minút

2. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 15 minút na 220 °C

Receptíkovo

Krémové hráškové rizoto
predchádzajúci recept
Krémové hráškové rizoto
Jednohubky z čerstvých paradajok, smotany a bazalky
ďalší recept
Jednohubky z čerstvých paradajok, smotany a bazalky
Krémové hráškové rizoto
predchádzajúci recept
Krémové hráškové rizoto
Jednohubky z čerstvých paradajok, smotany a bazalky
ďalší recept
Jednohubky z čerstvých paradajok, smotany a bazalky

Napíšte komentár