INGREDIENCIE
-
250 g hladká múka
-
30 g bravčová masť
-
150 ml vodavlažná
-
½ čl hnedý cukor
-
1 čl morská soľ
-
½ balíčka sušené droždie
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 minút
|
Do misky si preosejeme múku, pridáme soľ, cukor droždie a zmes premiešame. |
2
Hotovo
10 minút
|
Následne pridáme masť a vlažnú vodu a cesto miesime asi 10 minút. |
3
Hotovo
30 minút
|
Cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 30 minút na teplom mieste. |
4
Hotovo
10 minút
|
Cesto rozdelíme na 5 bochníkov, jemne posypeme múkou a prikryjeme utierkou. Necháme 10 minút oddýchnuť. |
5
Hotovo
15 minút
|
Postupne na silikónovej podložke každý bochník rozvaľkáme na tvar trojuholníka, zrolujeme, položíme na papier na pečenie, potrieme vlažnou vodou a necháme 10 minút podkysnúť. |
6
Hotovo
15 minút
|
2. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 15 minút na 220 °C |