INGREDIENCIE
-
275 g špaldová celozrnná hladká múka
-
150 ml 1,5 % mlieko
-
1 ks
-
15 g droždie
-
štipka cukor
-
1 čl morská soľmorská
-
Na dozdobenie
-
20 g semiačkamix slnečnicové, píniové, sójové a tekvicové
-
Na potretie
-
1 vajce
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
15 minút
|
KvásokV hrnčeku si pripravíme vlažné mlieko, do ktorého pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme 10 minút odstáť. |
2
Hotovo
15 minút
|
V miske si zatiaľ zmiešame múku so soľou a nastrúhame zemiak. Potom pridáme kvások a cesto vymiesime rukou. |
3
Hotovo
1 hodina
|
Následne cesto umiestnime na teplé miesto, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť po dobu 1 hodiny. |
4
Hotovo
10 minút
|
Cesto uložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4 časti, z ktorých si vytvarujeme žemle. |
5
Hotovo
25 minút
|
Pečieme v predhriatej rúre cca 25 minúť pri teplote 180 °C. Čas pečenia si upravte podľa veľkosti pečiva a výkonnosti rúry. |