0 1
Domáce žemličky zo špaldovej múky

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
275 g špaldová celozrnná hladká múka
150 ml 1,5 % mlieko
1 ks zemiak
15 g droždie
štipka cukor
1 čl morská soľ morská
Na dozdobenie
20 g semiačka mix slnečnicové, píniové, sójové a tekvicové
Na potretie
1 vajce

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
320 kcal
Kalórie
12,6 g
Bielkoviny
56,4 g
Sacharidy
3,3 g
Cukry
5,8 g
Tuky
1,2 g
Nasýtené mastné kyseliny
8 g
Vláknina
1,3 g
Soľ

Domáce žemličky zo špaldovej múky

druh jedla
  • Vegetariánske

Jedna z najkrajších vôní na svete je vôňa čerstvého chrumkavého pečiva.

  • 2 hod.
  • porcie 3
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • Na dozdobenie

  • Na potretie

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
15 minút

Kvások

V hrnčeku si pripravíme vlažné mlieko, do ktorého pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme 10 minút odstáť.

2
Hotovo
15 minút

V miske si zatiaľ zmiešame múku so soľou a nastrúhame zemiak. Potom pridáme kvások a cesto vymiesime rukou.

3
Hotovo
1 hodina

Následne cesto umiestnime na teplé miesto, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť po dobu 1 hodiny.

4
Hotovo
10 minút

Cesto uložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4 časti, z ktorých si vytvarujeme žemle.
Následne poukladáme na plech, ktorý sme si predtým potreli olivovým olejom. Žemličky posypeme semiačkami a potrieme vajíčok.

5
Hotovo
25 minút

Pečieme v predhriatej rúre cca 25 minúť pri teplote 180 °C. Čas pečenia si upravte podľa veľkosti pečiva a výkonnosti rúry.

Receptíkovo

recept na kalerábovú polievku
predchádzajúci recept
Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi
domaci hamburger
ďalší recept
Domáci šťavnatý hamburger
recept na kalerábovú polievku
predchádzajúci recept
Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi
domaci hamburger
ďalší recept
Domáci šťavnatý hamburger

Napíšte komentár