INGREDIENCIE
-
FAŠÍRKY
-
450 g mleté mäsomix
-
100 g cibuľačervená
-
1 čl morská soľ
-
½ čl čierne koreniemleté
-
¼ čl mletá rasca
-
1 čl sušená majoránka
-
1 vajce
-
1 strúčik cesnak
-
30 g strúhanka
-
olivový olejna vyprážanie
-
CUKETOVÝ PRÍVAROK
-
1 kg cuketabio
-
150 ml voda
-
5 ks bobkový list
-
¼ čl morská soľ
-
1 strúčik cesnak
-
1 čl kôpornasekaný
-
čierne koreniemleté
-
1 a ½ pl citrónová šťava
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
V miske si zmiešame mleté mäso, na drobné kocky nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, majoránku, čierne korenie, rascu a soľ. |
2
Hotovo
30 minút
|
Zmes poriadne premiešame a odložíme do chladničky odstáť 30 hodinu, aby nám mäso prešlo všetkými chuťami. |
3
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si umyjeme a nakrájame cuketu na kocky (nešúpeme). |
4
Hotovo
20 minút
|
Nakrájanú cuketu dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a bobkový list. Varíme na miernom ohni 20 minút. |
5
Hotovo
5 minút
|
Následne pridáme nasekaný kôpor a ešte 5 minút povaríme |
6
Hotovo
5 minút
|
Cuketu odstavíme z ohňa, vyberieme bobkový list a ¼ uvarenej nakrájanej cukety si dáme bokom do misky. Zvyšok cukety rozmixujeme tyčovým mixérom. Následne naspäť dáme kocky cukety, ktoré sme si dali bokom a prívarok dochutíme citrónovou šťavou. |
7
Hotovo
5 minút
|
Pomocou polievkových lyžíc si vytvarujeme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. |
8
Hotovo
25 minút
|
V panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme fašírky, ktoré pečieme na miernom ohni z oboch strán 20 minút. |