0 0
Zapekané tuniakové cestoviny so syrom

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Tuniaková omáčka
50 g cibuľa
160 g tuniak v olivovom oleji konzerva
150 ml 15 % smotana na varenie
čierne korenie mleté
morská soľ
Cestoviny
250 g fusilli
1 l voda
1 čl morská soľ
Ešte budeme potrebovať
100 g tvrdý syr
Príloha
50 g mrazený hrášok

Zapekané tuniakové cestoviny so syrom

Zapekané tuniakové cestoviny so syrom sú perfektnou voľbou v každom ročnom období. Či už sa rozhodnete vychutnať si ich teplé alebo studené, tento recept si určite zaradíte medzi vaše top cestovinové špeciality.

  • 50 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Tuniaková omáčka

  • Cestoviny

  • Ešte budeme potrebovať

  • Príloha

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
15 minút

Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.)

2
Hotovo
15 minút

Medzitým si nakrájame cibuľu a otvoríme si konzervu s tuniakom. Polovicu oleja z konzervy dáme do hrnca a zvyšok vylejeme. Cibuľu restujeme na oleji asi 5 minút, následne pridáme tuniaka a smotanu. Varíme na miernom ohni. Omáčku dosolíme a pridáme štipku mletého čierneho korenia.

3
Hotovo
5 minút

Cestoviny si zlejeme a vo väčšej miske si zmiešame cestoviny s tuniakovou omáčkou. Cestovinovú zmes presypeme do zapekacej misy alebo pekáča a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.

4
Hotovo
30 minút

Cestoviny dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút.

5
Hotovo

Servírovanie

Tuniakové cestoviny servírujeme s hráškom, ktorý sme prepláchli teplou vodou.

Receptíkovo

Linecké sušienky plnené jahodovým džemom
predchádzajúci recept
Linecké sušienky plnené jahodovým džemom
Pečené zemiaky s rozmarínom a nivovým dresingom
ďalší recept
Pečené zemiaky s rozmarínom a nivovým dresingom
Linecké sušienky plnené jahodovým džemom
predchádzajúci recept
Linecké sušienky plnené jahodovým džemom
Pečené zemiaky s rozmarínom a nivovým dresingom
ďalší recept
Pečené zemiaky s rozmarínom a nivovým dresingom

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here