INGREDIENCIE
-
Tuniaková omáčka
-
50 g cibuľa
-
160 g tuniak v olivovom olejikonzerva
-
150 ml 15 % smotana na varenie
-
čierne koreniemleté
-
morská soľ
-
Cestoviny
-
250 g fusilli
-
1 l voda
-
1 čl morská soľ
-
Ešte budeme potrebovať
-
100 g tvrdý syr
-
Príloha
-
50 g mrazený hrášok
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
15 minút
|
Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.) |
2
Hotovo
15 minút
|
Medzitým si nakrájame cibuľu a otvoríme si konzervu s tuniakom. Polovicu oleja z konzervy dáme do hrnca a zvyšok vylejeme. Cibuľu restujeme na oleji asi 5 minút, následne pridáme tuniaka a smotanu. Varíme na miernom ohni. Omáčku dosolíme a pridáme štipku mletého čierneho korenia. |
3
Hotovo
5 minút
|
Cestoviny si zlejeme a vo väčšej miske si zmiešame cestoviny s tuniakovou omáčkou. Cestovinovú zmes presypeme do zapekacej misy alebo pekáča a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. |
4
Hotovo
30 minút
|
Cestoviny dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút. |
5
Hotovo
|
ServírovanieTuniakové cestoviny servírujeme s hráškom, ktorý sme prepláchli teplou vodou. |