INGREDIENCIE
-
3 pl olivový olej
-
2 strúčiky cesnak
-
½ chili paprička
-
petržlenová vňaťza hrsť
-
čierne koreniečerstvo drvené
-
špagety
-
1 a ½ l voda
-
1 čl morská soľ
-
150 g špagety
-
na dozdobenie
-
15 g parmezán
-
petržlenová vňať
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
20 minút
|
V dostatočne veľkom hrnci (hrniec, do ktorého sa špagety zmestia celé – takto sa nám uvaria pekne rovnomerne:-)) si dáme variť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody vysypeme špagety – ktoré uvaríme „al dente“. |
2
Hotovo
10 minút
|
Medzitým si očistíme cesnak, nakrájame na tenké plátky a opražíme na olivovom olivovom oleji asi 2 minúty. Následne pridáme na tenké plátky nakrájanú chili papričku a spolu restujeme ďalšiu minútu. Olej s cesnakom a chili odstavíme z ohňa. |
3
Hotovo
5 minút
|
Uvarené špagety scedíme, vrátime ich späť do hrnca, v ktorom sa varili, zalejeme olejom s cesnakom a čili, pridáme polovicu nasekanej petržlenovej vňate a všetko poriadne premiešame. |
4
Hotovo
|
ServírovanieŠpagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nastrúhaným parmezánom. |