0 0
Špagety aglio olio

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
3 pl olivový olej
2 strúčiky cesnak
½ chili paprička
petržlenová vňať za hrsť
čierne korenie čerstvo drvené
špagety
1 a ½ l voda
1 čl morská soľ
150 g špagety
na dozdobenie
15 g parmezán
petržlenová vňať

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
892 kcal
Kalórie
23,9 g
Bielkoviny
115,7 g
Sacharidy
10,5 g
Cukry
34,6 g
Tuky
6,5 g
Nasýtené mastné kyseliny
5,7 g
Vláknina
2,9 g
Soľ

Špagety aglio olio

druh jedla
  • Bez laktózy
  • Spicy
  • Vegetariánske
kuchyňa

Talianska klasika alebo špagety aglio olio. Toto tradičné neapolské jedlo príznačné pre svoju lahodnú chuť a jednoduchosť je skromnejšou verziou talianskych cestovín s mušľami.

  • 25 min.
  • porcie 1
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • špagety

  • na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
20 minút

V dostatočne veľkom hrnci (hrniec, do ktorého sa špagety zmestia celé – takto sa nám uvaria pekne rovnomerne:-)) si dáme variť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody vysypeme špagety – ktoré uvaríme „al dente“.

2
Hotovo
10 minút

Medzitým si očistíme cesnak, nakrájame na tenké plátky a opražíme na olivovom olivovom oleji asi 2 minúty. Následne pridáme na tenké plátky nakrájanú chili papričku a spolu restujeme ďalšiu minútu. Olej s cesnakom a chili odstavíme z ohňa.

3
Hotovo
5 minút

Uvarené špagety scedíme, vrátime ich späť do hrnca, v ktorom sa varili, zalejeme olejom s cesnakom a čili, pridáme polovicu nasekanej petržlenovej vňate a všetko poriadne premiešame.

4
Hotovo

Servírovanie

Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a najemno nastrúhaným parmezánom.

Receptíkovo

plnené kuracie prsia so šunkou a syrom s grilovanou cuketou
predchádzajúci recept
Plnené kuracie prsia s grilovanou cuketou
Tradičné francúzske zemiaky
ďalší recept
Tradičné francúzske zemiaky
plnené kuracie prsia so šunkou a syrom s grilovanou cuketou
predchádzajúci recept
Plnené kuracie prsia s grilovanou cuketou
Tradičné francúzske zemiaky
ďalší recept
Tradičné francúzske zemiaky

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here