0 0
Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami
500 g morčacie prsia
140 g nakladané sušené paradajky
100 g cibuľa červená
130 g zelené olivy
2 pl olivový olej
½ čl morská soľ
¼ čl korenie 4 farieb čerstvo drvené
2 pl drvené paradajky
250 ml voda
Fusilli
200 g fusilli
1 l voda
1 čl morská soľ

Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami

druh jedla
  • Bez laktózy

Netradičný recept s tradičnou chuťou Talianska. Také sú morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami doplnené pravými talianskymi cestovinami. Ich chuť si zamilujete.

  • 110 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Morčacie prsia so sušenými paradajkami a olivami

  • Fusilli

O RECEPTE

zdieľať

Olej, paradajky a talianske slnko, 3 ingrediencie, ktoré zmenili kulinársky svet

Lahodné sušené paradajky nakladané v rastlinnom oleji, ktorý zachováva ich jedinečnú chuť,  sú typickou súčasťou kulinárskej tradície južného Talianska. Aj keď skutočný pôvod sušených paradajok nie je celkom jasný, ich história siaha až k Aztékom, ktorí začali paradajky soliť a sušiť na slnku, aby si zachovali ich chuť. Dnes sa stali súčasťou medzinárodnej kuchyne. Vychutnať si ich môžete na obyčajnom toaste, v cestovinách, šalátoch, ale nezabudnuteľnú chuť dodajú i mäsu. 

Zrod pravých talianskych sušených paradajok

Pred umiestnením na slnko sú paradajky zvyčajne nasolené. Následne prichádza proces sušenia, ktorý trvá  4–10 dní. Obyčajné paradajky môžu počas tohto procesu stratiť až 93 % svojej hmotnosti. Preto na výrobu 1 kilogramu sušeného paradajok sa spotrebuje neuveriteľných 8 až 14 kilogramov čerstvých paradajok.

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

V hlbokej panvici rozpálime olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme asi 5 minút.

2
Hotovo
5 minút

Medzitým si mäso si umyjeme a nakrájame na kocky.

3
Hotovo
10 minút

Mäso dáme do panvice, osolíme, okoreníme, pridáme drvené paradajky a restujeme10 minút.

4
Hotovo
50 minút

Následne pridáme nakrájané sušené paradajky a olivy, mäso zalejeme vodou a všetko poriadne zamiešame. Varíme na miernom ohni 45 minút.

5
Hotovo
15 minút

Ku koncu varenia omáčky si pripravíme fusilli. Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.)

Receptíkovo

Jednoduchá krémová hrachová polievka
predchádzajúci recept
Jednoduchá krémová hrachová polievka
Recept na krehké domáce palacinky s čerstvým ovocím_receptíkovo
ďalší recept
Krehké domáce palacinky s čerstvým ovocím
Jednoduchá krémová hrachová polievka
predchádzajúci recept
Jednoduchá krémová hrachová polievka
Recept na krehké domáce palacinky s čerstvým ovocím_receptíkovo
ďalší recept
Krehké domáce palacinky s čerstvým ovocím

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here