0 0
Linecké sušienky plnené jahodovým džemom

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
200 g hladká múka
100 g maslo
65 g cukor práškový
1 ks vajce
10 g škoricovo-karamelový cukor
1 čl citrónová kôra
Na dozdobenie
džem jahodový
cukor práškový

Linecké sušienky plnené jahodovým džemom

druh jedla
  • Vegetariánske
kuchyňa

Upečte si doma tradičné slovenské koláčiky - linecké sušienky plnené jahodovým džemom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každého jedného sviatku.

  • 130 min.
  • porcie 25
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
15 minút

V miske si zmiešame múku s práškovým cukrom a zmes preosejeme. Následne pridáme maslo izbovej teploty, vajce, citrónovú kôru, škoricovo-karamelový cukor a ručne vymiešame cesto.

2
Hotovo
60 minút

Cesto rozdelíme na 2 časti, zabalíme do fólie a vložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.

3
Hotovo
15 minút

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľká a vykrajujeme. Sušienky ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

4
Hotovo
10 min.

Sušienky pečieme 10 minút na 170 °C.

5
Hotovo
30 min.

Sušienky vyberieme z plechu, necháme vychladnúť a následne ich zlepujeme džemom.

6
Hotovo

Sušienky jemne posypeme práškovým cukrom a skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Receptíkovo

Tradičné bryndzové halušky so slaninou a klobásou
predchádzajúci recept
Bryndzové halušky so slaninou a klobásou
Zapekané tuniakové cestoviny so syrom
ďalší recept
Zapekané tuniakové cestoviny so syrom
Tradičné bryndzové halušky so slaninou a klobásou
predchádzajúci recept
Bryndzové halušky so slaninou a klobásou
Zapekané tuniakové cestoviny so syrom
ďalší recept
Zapekané tuniakové cestoviny so syrom

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here