INGREDIENCIE
-
KURACÍ PERKELT
-
500 g kuracie prsia
-
60 g cibuľa
-
2 pl olivový olej
-
1 čl sladká paprika mletá
-
1 čl morská soľ
-
10 ks čierne koreniecelé
-
3 ks bobkový list
-
300 ml voda
-
250 ml 33 % šľahačková smotana
-
2 čl kukuričný škrob
-
HALUŠKY
-
200 g hladká múka
-
60 g polohrubá múka
-
1 ks vajce
-
1 čl morská soľ
-
150 ml voda
-
EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ
-
1 a ½ l voda
-
1 čl morská soľ
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 minút
|
Cibuľu si nakrájame na malé kocky a dáme ju restovať na panvicu s olejom. Restujeme asi 3-4 minúty za občasného miešania. |
2
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si umyjeme kuracie prsia, ktoré nakrájame na kocky. |
3
Hotovo
5 minút
|
Mäso dáme do panvice a restujeme 3 minúty. Následne osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a červenú papriku. Poriadne premiešame a restujeme ďalšie 2 minúty. |
4
Hotovo
30 minút
|
Následne mäso zalejeme vodou a dusíme asi 30 minút. |
5
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si pripravíme halušky. V miske si zmiešame múku, soľ, vajce a vodu. Vymiešame tuhšie cesto. |
6
Hotovo
20 minút
|
Do hrnca si dáme zohriať vodu, ktorú osolíme. Keď už voda vrie, cez haluškár si pretlačíme cesto do vriacej vody. Halušky premiešame a vyberieme ich so sitkom. Do hotových halušiek, aby sa nám nezlepili, pridáme lyžičku olivového oleja a premiešame. |
7
Hotovo
5 minút
|
Keď je mäso uvarené, v šľahačkovej smotane si vymiešame kukuričný škrob a pridávame smotanu za stáleho miešania do mäsa. Ešte chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa. |