INGREDIENCIE
-
1 menšia tekvica hokkaido
-
1 l voda
-
2 strúčiky cesnak
-
1 ks zeleninový bujón
-
½ čl sušené oregano
-
50 g cibuľa
-
30 g slané masloalebo olivový olej
-
1 čl morská soľ
-
½ čl zázvorstrúhaný
-
štipka chilli
-
čierne koreniečerstvo drvené
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
30 minút
|
Tekvicu umyjeme, ošúpeme, rozpolíme na štvrtiny a vyberieme semiačka. Následne nakrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, pridáme bujón, posolíme a povaríme 25 minút. |
2
Hotovo
10 minút minút
|
Medzitým si nakrájame cibuľu na malé kocky, ktoré opražíme na masle. |
3
Hotovo
5 minút
|
Vodu z tekvice zlejeme do hrnca a tekvicu pridáme k opraženej cibuli a restujeme 2-3 minúty. |
4
Hotovo
5 minút
|
Tekvicu zalejeme vodou, v ktorej sme ju varili a rozmixujeme ponorným mixérom. |
5
Hotovo
5 minút
|
K rozmixovanej zmesi pridáme roztlačený cesnak, strúhaný zázvor. štipku čili, čierne korenie a oregano. Povaríme spolu 5 minút. |
6
Hotovo
|
ServírovanieServírujeme s karamelizovanými krúžkami cibule a lístkami bazalky. |