0 0
Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
1 ks kaleráb
1 l voda
1 kocka zeleninový bujón
1 strúčik cesnak
30 g slané maslo
čierne korenie mleté
1 ks paradajka
petržlenová vňať
60 g parmezán
Chrumkavé krutóny
1 špaldová bageta
30 g slané maslo

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
214 kcal
Kalórie
7,5 g
Bielkoviny
11,3 g
Sacharidy
2,4 g
Cukry
15,8 g
Tuky
10,8 g
Nasýtené mastné kyseliny
2 g
Vláknina
1,8 g
Soľ

Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi

druh jedla
  • Vegetariánske

Ak máte chuť na niečo zdravé, pripravte si jednoducho a rýchlo kalerábovú polievku, ktorú si určite zamilujete a do pár minút ju môžete servírovať na stôl.

  • 35 min.
  • porcie 4
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Chrumkavé krutóny

O RECEPTE

zdieľať

Odkiaľ sa k nám docestoval kaleráb?

Chrumkavá zelenina s nízkym počtom kalórií a množstvom vitamínov, ktorá je určená pre tých, ktorí chcú byť  fit. Kaleráb môžete  konzumovať surový, či  tepelne upravený a použiť ho na rôzne spôsoby.

Jeho pôvod je nejasný, no prvé špeciality s kalerábom si vychutnávali už v starovekom Ríme, o čom svedčí zmienka v najstaršej dochovanej kuchárskej knihe. Postupne mu na chuť začali prichádzať aj mnohé európske krajiny.

Kaleráb je jednoducho priekupníkom medzi zeleninou a oprávnene sa dnes zaraďuje do skupiny tých najzdravších. Je plný živín a minerálov ako je meď, draslík, mangán, železo a vápnik, obsahuje vitamíny B, C, či vitamín K.

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Kaleráb, ako našu základnú surovinu, si ošúpeme a nastrúhame. Na roztopenom masle orestujeme nastrúhaný kaleráb, ktorý za občasného miešania pražíme cca 5 minút.

2
Hotovo
10 minút

Kaleráb zalejeme vodou, pridáme bujón, prelisovaný strúčik cesnaku, čerstvo zomleté čierne korenie a nakrájanú paradajku. Polievku so všetkými ingredienciami privedieme do varu.

3
Hotovo
5 minút

Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a povaríme na miernom ohni ďalšie 2-3 minúty.

4
Hotovo
10 minút

Chrumkavé krutóny

Krutóny si pripravíme zo špaldovej bagetky alebo z pečiva podľa vlastného výberu, ktoré nakrájame na kocky. Medzitým si na panvici rozpálime slané maslo, pridáme kocky, ktoré za občasného miešania opekáme do chrumkava

5
Hotovo

Servírovanie

Polievku podávame s postrúhaným parmezánom, nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a krutónmi.

Receptíkovo

recept na tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
predchádzajúci recept
Tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
domáce žemličky
ďalší recept
Domáce žemličky zo špaldovej múky
recept na tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
predchádzajúci recept
Tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
domáce žemličky
ďalší recept
Domáce žemličky zo špaldovej múky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here