INGREDIENCIE
-
12 ks zemiakymenšie
-
50 g maslo
-
½ čl morská soľ
-
2 l voda
-
Ešte budeme potrebovať
-
papier na pečenie
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
25 minút
|
Zemiaky si umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Zemiaky varíme v šupke do mäkka asi 25 minút. |
2
Hotovo
5 minút
|
Po uvarení vodu zo zemiakov zlejeme a každý jeden zemiak rozpučíme tĺčikom na mäso. Rozpučené zemiaky uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Na každý jeden zemiak položíme plátok masla a osolíme. |
3
Hotovo
40 minút
|
Zemiaky pečieme asi 40 minút v rozohriatej rúre na 200 °C.. Po 20 minút pretočíme na druhú strany, aby sa rovnomerne upiekli. |
4
Hotovo
|
ServírovanieZemiaky podávame s domácim dipom tzatziki. |