0 0
Chrumkavé pučené zemiaky

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
12 ks zemiaky menšie
50 g maslo
½ čl morská soľ
2 l voda
Ešte budeme potrebovať
papier na pečenie

Chrumkavé pučené zemiaky

druh jedla
  • Bez laktózy
  • Bez lepku
  • Vegetariánske

Ochutnajte chrumkavé pučené zemiaky, ktoré sa skvele hodia na každú príležitosť a to nielen ako príloha.

  • 70 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Ešte budeme potrebovať

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
25 minút

Zemiaky si umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Zemiaky varíme v šupke do mäkka asi 25 minút.

2
Hotovo
5 minút

Po uvarení vodu zo zemiakov zlejeme a každý jeden zemiak rozpučíme tĺčikom na mäso. Rozpučené zemiaky uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Na každý jeden zemiak položíme plátok masla a osolíme.

3
Hotovo
40 minút

Zemiaky pečieme asi 40 minút v rozohriatej rúre na 200 °C.. Po 20 minút pretočíme na druhú strany, aby sa rovnomerne upiekli.

4
Hotovo

Servírovanie

Zemiaky podávame s domácim dipom tzatziki.

Receptíkovo

predchádzajúci recept
Pikantné hovädzie soté s hráškom a kukuricou
Domáce tzatziki
ďalší recept
Domáce tzatziki
predchádzajúci recept
Pikantné hovädzie soté s hráškom a kukuricou
Domáce tzatziki
ďalší recept
Domáce tzatziki

Napíšte komentár