INGREDIENCIE
-
280 g zemiaky
-
1 strúčik cesnak
-
1 vajce
-
½ čl morská soľ
-
½ čl sušené oregano
-
½ čl sušená majoránka
-
štipka čierne koreniečerstvo namleté
-
olivový olejna vyprážanie
-
NA DOZDOBENIE
-
40 g tvrdý syr
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Očistíme si zemiaky a spolu s cesnakom postrúhame na širšom strúhadle. Nastrúhané zemianky posolíme, premiešame a zlejeme nadbytočný škrob. |
2
Hotovo
3 minút
|
Pridáme vajce, majoránku a oregano. Všetko poriadne premiešame. |
3
Hotovo
7 minút
|
Na rozpálený olej ukladáme placky a smažíme z oboch strán do zlatista. |
4
Hotovo
|
ServírovaniePlacky servírujeme s postrúhaným tvrdým syrom. |