INGREDIENCIE
-
500 g hovädzie zadné bez kosti
-
30 ml olivový olej
-
50 g cibuľa
-
450 ml voda
-
½ čl korenie 4 farieb
-
¾ čl morská soľ
-
¼ čl mletá rasca
-
1 kus Jalapeño
-
200 ml drvené paradajky
-
1 čl hnedý cukor
-
½ čl vegeta
-
150 g mrazený hrášok
-
150 g kukurica
-
RYŽA (V TLAKOVOM HRNCI)
-
250 g ryža
-
40 g cibuľa
-
2 pl olivový olej
-
1 kocka slepačí bujón
-
450 ml voda
-
½ čl karí korenie
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
5 minút
|
Mäso si umyjeme a nakrájame na rezance. |
2
Hotovo
10 minút
|
Cibuľu si nakrájam na drobné kocky a orestujeme na olivovom oleji. Následne pridáme nakrájané mäso, ktoré orestujeme. |
3
Hotovo
5 minút
|
Pridáme soľ, drvené korenie štyroch farieb, rascu, drvené paradajky, nahrájanú papričku jalapeňo a mäso premiešame a chvíľu povaríme. |
4
Hotovo
60 minút
|
Podlejeme vodou a varíme 1 hodinu. |
5
Hotovo
30 minút
|
Potom pridáme hrášok, kukuricu, cukor, vegetu a povaríme ešte 30 minút. |
6
Hotovo
5 minút
|
RYŽA (V TLAKOVOM HRNCI)Cibuľu si nakrájame na malé kocky a dáme ju restovať do hrnca s olejom. |
7
Hotovo
2 minúty
|
Následne vysypeme ryžu, ktorú poriadne premiešame, aby sa nám obalilo každé jedno zrnko. |
8
Hotovo
15 minút
|
Zalejeme ju vodou, pridáme bujón, premiešame a hrniec uzatvoríme. Keď tlakový hrniec začne "pípať", stíšime plameň a ryžu necháme takto variť 7 minút. Po 7 minútach vypneme plameň a hrniec necháme, pokým sa z neho neuvoľní všetok tlak. |