INGREDIENCIE
-
2 pl olivový olej
-
40 g cibuľa
-
300 g ryža arborio
-
400 g krájané talianske paradajkyv konzerve
-
550 ml slepačí vývar
-
100 ml suché biele víno
-
štipka šafrán
-
čierne koreniečerstvo drvené
-
1/2 čl vegeta
-
40 g slané maslo
-
20 g parmezán
-
morská soľ
-
Kuracie prsia
-
150 g kuracie prsia
-
2 pl olivový olej
-
morská soľ
-
čierne koreniečerstvo drvené
-
Na dozdobenie
-
parmezán
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu, premiešavame, aby sa nám obalili všetky zrnká ryže. Pridáme štipku šafránu a potom podlejeme bielym vínom a ryžu premiešame. |
2
Hotovo
20 minút
|
Následne pridáme krájané paradajky v konzerve, vegetu, drvené čierne korenie a postupne podlievame vývarom a premiešavame. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 20 minút na miernom ohni. |
3
Hotovo
5 minút
|
Rizoto zjemníme studeným maslom a pridáme nastrúhaný parmezán. Za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. Nakoniec, ak je potrebné, dochutíme soľou. |
4
Hotovo
15 minút
|
Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na rezance. Mäso dáme do panvice na rozohriaty olivový olej a restujeme 10 minút. |
5
Hotovo
|
Rizoto servírujeme s kúskami opečených kuracích pŕs posypané parmezánom. |