INGREDIENCIE
-
mäsovo-ryžové guľky
-
430 g bravčové mleté mäso
-
2 strúčiky cesnak
-
½ čl mletá rasca
-
½ čl mletá červená paprikasladká
-
½ čl mletá červená paprikapálivá
-
1 čl morská soľ
-
¼ čl korenie 4 fariebčerstvo drvené
-
½ čl sušená majoránka
-
muškátový orechštipka
-
100 g ryža
-
2 ks vajce
-
kyslá kapusta
-
1 kg kyslá kapusta
-
50 g cibuľa
-
1 pl hnedý cukor
-
1 pl bravčová masť
-
500 ml voda
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
35 minút
|
V miske zmiešame mäso, pridáme roztlačený cesnak, soľ, rascu, mletú papriku, korenie, majoránku, vajcia, ryžu a štipku muškátového orecha. Zmes premiešame a necháme odstáť v chladničke 30 minút. |
2
Hotovo
10 minút
|
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do väčšieho hrnca a restujeme na bravčovej masti asi 5 minút za občasného miešania. |
3
Hotovo
10 minút
|
Následne pridáme kapustu aj so šťavou, hnedý cukor a vodu. Kapustovú zmes premiešame a varíme asi 10 minút. Polovicu kapusty si odoberieme do misky. |
4
Hotovo
85 minút
|
Z mäsovo-ryžovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré postupne ukladáme do hrnca s kapustou. Nakoniec guľky prikryjeme s druhou polovicou kapusty, ktorú sme si odobrali do misky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme 75 minút. |