• Domov
  • Bez lepku
  • Krémové paradajkové rizoto s kúskami kuracieho mäsa
0 0
Krémové paradajkové rizoto s kúskami kuracieho mäsa

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
2 pl olivový olej
40 g cibuľa
300 g ryža arborio
400 g krájané talianske paradajky v konzerve
550 ml slepačí vývar
100 ml suché biele víno
štipka šafrán
čierne korenie čerstvo drvené
1/2 čl vegeta
40 g slané maslo
20 g parmezán
morská soľ
Kuracie prsia
150 g kuracie prsia
2 pl olivový olej
morská soľ
čierne korenie čerstvo drvené
Na dozdobenie
parmezán

Krémové paradajkové rizoto s kúskami kuracieho mäsa

druh jedla
  • Bez lepku
kuchyňa

Krémové paradajkové rizoto s kúskami jemného kuracieho mäsa je jedlo, ktoré si zamilujete.

  • 50 minút
  • porcie 3
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • Kuracie prsia

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu, premiešavame, aby sa nám obalili všetky zrnká ryže. Pridáme štipku šafránu a potom podlejeme bielym vínom a ryžu premiešame.

2
Hotovo
20 minút

Následne pridáme krájané paradajky v konzerve, vegetu, drvené čierne korenie a postupne podlievame vývarom a premiešavame. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 20 minút na miernom ohni.

3
Hotovo
5 minút

Rizoto zjemníme studeným maslom a pridáme nastrúhaný parmezán. Za občasného miešania varíme ešte 5 minút na miernom ohni. Nakoniec, ak je potrebné, dochutíme soľou.

4
Hotovo
15 minút

Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na rezance. Mäso dáme do panvice na rozohriaty olivový olej , okoreníme, osolíme a restujeme 10 minút.

5
Hotovo

Rizoto servírujeme s kúskami opečených kuracích pŕs posypané parmezánom.

Receptíkovo

Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
predchádzajúci recept
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
ďalší recept
Pikantné hovädzie soté s hráškom a kukuricou
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
predchádzajúci recept
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
ďalší recept
Pikantné hovädzie soté s hráškom a kukuricou

Napíšte komentár