INGREDIENCIE
-
75 g hladká múka
-
350 ml 3,5 % mlieko
-
2 vajce
-
1 pl hnedý cukor
-
½ vanilkový cukorbalíčka
-
½ citrónová šťava
-
morská soľštipka
-
olivový olej
-
Na dozdobenie
-
džempodľa vlastného výberu
-
lieskovo - orieškový krém
-
33 % šľahačková smotana
-
ovociepodľa vlastného výberu
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
´10 minút
|
V miske si vidličkou vyšľaháme vajíčka a mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor a štipku soli a zmes poriadne premiešame. Ako predposlednú ingredienciu postupne pridávame múku a miešame. Keďže palacinky by mali byť jemné a múka sa vie zhrudkovatieť – zmes prelejeme cez sitko a zhrudkovatelú múku prepasírujeme. Vznikne nám jemná zmes, do ktorej nakoniec pridáme citrónovú šťavu a poriadne premiešame. |
2
Hotovo
15 minút
|
Palacinky vyprážame na panvici - pred každou palacinkou pridáme pár kvapiek oleja, ktoré rozotrieme po panvici štetcom. Panvica by mala byť poriadne rozohriata, aby sa nám palacinky neprilepili či neroztrhali. |
3
Hotovo
|
ServírovaniePalacinky zdobíme podľa vlastnej chuti. Napríklad na polovicu palacinky nanesiem 2 kávové lyžičky džemu a na druhú polovicu lieskovo - orieškový krém. Dozdobíme čerstvým ovocím a šľahačkou. |