0 0
Jablkový džem s vanilkou a škoricou

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
1 kg jablká očistených
4 pl hnedý cukor
1 ks vanilkový struk
1 ks citrón šťava
1/2 čl mletá škorica
200 ml voda

Jablkový džem s vanilkou a škoricou

druh jedla
  • Bez laktózy
  • Bez lepku

Jablková sezóna je v plnom prúde. Ak premýšľate and tým, čo s obratými jablkami, vyskúšajte jednoduchý jablkový džem s vanilkou a škoricou, ktorí ocenia aj tí najväčší labužníci. Táto sladká delikatesa skvele chutí v kombinácii s palacinkami alebo s maslovým croissantom.

  • 50 min.
  • porcie 4
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Jablká si umyjeme, ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájam na malé kúsky.

2
Hotovo
30 minút

Do hrnca dáme nakrájané jablká, zalejeme vodou, pridáme cukor, šťavu z citróna a semiačka z vanilkového lusku. Následne spolu jablkovú zmes varíme na miernom ohni za stáleho miešania spolu s luskom 30 minút.

3
Hotovo
5 minút

Lusk vyberieme a pridáme mletú škoricu a povaríme ešte 5 minút.

4
Hotovo
5 minút

Jablkový džem ihneď po odstavení ohňa plníme do čistých sklenených pohárov. Po naplnení pohár uzatvoríme viečkom a obrátime naruby.

Receptíkovo

bryndzový posúch
predchádzajúci recept
Bryndzový posúch
Croissant s nutellou pudingom a cerstvymi jahodami
ďalší recept
Croissant s nutellou, pudingom a čerstvými jahodami
bryndzový posúch
predchádzajúci recept
Bryndzový posúch
Croissant s nutellou pudingom a cerstvymi jahodami
ďalší recept
Croissant s nutellou, pudingom a čerstvými jahodami

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here