INGREDIENCIE
-
200 g semolínová múka
-
130 ml 1,5 % mliekovlažné
-
½ čl morská soľ
-
3 g sušené droždie
-
2 pl olivový olej
-
hnedý cukorštipka
-
150 g kyslá smotana
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
|
Rúru si vyhrejeme na 250 °C. |
2
Hotovo
70 minút
|
Do misky si vysypeme múku, pridáme sušené kvasnice, morskú soľ, štipku hnedého cukru a zmes premiešame. Následne pridáme vlažné mlieko, olej a cesto poriadne premiešame . Miesime asi 10 minút. Potom necháme asi 10 minút cesto oddychovať. Opäť cesto hnetieme asi 5 minút a potom ho rozdelíme na 3 rovnaké bochníky. Bochníky jemne na povrchu potrieme vlažnou vodou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste. |
3
Hotovo
5 minút
|
Jemne si pomúčime dosku a cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm tak, že z bochníka vznikne kruh. Následne cesto prenesieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. |
4
Hotovo
5 minút
|
Na každý jeden posúch nanesieme asi 50 g kyslej smotany a rovnomerne rozotrieme po celom obvode. Nakoniec smotanu posolíme. |
5
Hotovo
25 minút
|
Posúchy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút na 180 °C. |