INGREDIENCIE
-
600 g kuracie prsia
-
2 vajce
-
50 g polohrubá múka
-
100 g strúhanka
-
¼ čl morská soľ
-
Zemiaky s cibuľkou
-
600 g zemiaky
-
120 g cibuľa
-
2 pl olivový olej
-
1 l voda
-
1 čl morská soľ
-
30 g slané maslo
-
Na dozdobenie
-
citrónplátky
O RECEPTE
Pripravte si doma starú dobrú nedeľnú klasiku, vyprážané chrumkavé kuracie rezne. Legendárny trojobal (múka, vajce, strúhanka), ktorý dodá šťavnatému mäsu tú pravú chuť preslávil viedenský rezeň – Wiener Schnitzel.
Krátka história rezňa
Jeho história siaha do roku 1856-1857, kedy v Taliansku ochutnal milánsky rezeň pripravený z teľacej kotlety „cotoletta alla milanese“ poľný maršal gróf Josef Radetzky. Chuť rezňa ho tak očarila, že sa rozhodol poslať recept svojmu cisárovi do Viedne. Ako inak viedenskí kuchári recept pozmenili, keďže nemali parmezán obalili v múke, vajci, strúhanke a namiesto na oleji ho vypražili na prepustenom masle.
POSTUP
1
Hotovo
15 minút
|
Kuracie prsia si umyjeme a narežeme na tenké plátky, ktoré vyklepeme a nasolíme z oboch strán. |
2
Hotovo
5 minút
|
Pripravíme si tri misky, do ktorý si dáme múku, strúhanku a vajíčka. Vajíčko si rozšľaháme a pridáme štipku soli. |
3
Hotovo
10 minút
|
Rezne začneme obaľovať najprv v múke potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. |
4
Hotovo
10 minút
|
Do panvice nalejeme olivový olej. Necháme ho rozpáliť a následne ukladáme obalené rezne na panvicu a pečieme dozlatista. |
5
Hotovo
25 minút
|
Zemiaky s cibuľkouZemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s osolenou vodou a uvaríme domäkka. |
6
Hotovo
5 minút
|
Medzitým si nakrájame cibuľu, vložíme do panvice a orestujeme dozlatista na olivovom oleji. |
7
Hotovo
5 minút
|
Zemiaky si scedíme, pridáme orestovanú cibuľu, maslo a všetko poriadne vareškou premiešame. |
8
Hotovo
|
Vyprážané rezne podávame so zemiakmi s cibuľkou. |