0 0
Divoká ryža s baklažánovými chipsami

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Divoká ryža
1 hrnček divoká ryža
1 hrnček voda
3 pl olivový olej
50 g cibuľa
1 kocka zeleninový bujón
morská soľ
Baklažánové chipsy
1 kus baklažán
olivový olej
morská soľ

Divoká ryža s baklažánovými chipsami

druh jedla
  • Bez laktózy
  • Bez lepku
  • Gluten Free
  • Vegetariánske
kuchyňa

Výnimočná chuť a zdravý variant nielen pre celiatikov - divoká ryža s baklažánovými chipsami

  • 40 min.
  • porcie 3
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Divoká ryža

  • Baklažánové chipsy

O RECEPTE

zdieľať

Skúšali ste niekedy divokú ryžu? Tmavá čokoládová farba, nezameniteľná chuť a vysoký obsah antioxidantov, bielkovín, minerálov či vitamínov ľahko pretronfnú  tradičnú bielu ryžu. Tentokrát budete ochutnávať kaviár medzi obilninami. Áno, čítate správne, tmavá ryža je skutočne obilnina. Už Domorodí Indiáni objavili čaro tejto zázračnej plodiny a  považovali  ju za vzácny dar prezývaný  Mahnomen / Manoomin (dobré bobule). 

Čím bola výnimočná?

Predstavte si ako ju americkí indiáni zberajú ručne, skôr povediac striasajú ju za pomoci palíc z cédrového dreva  plaviac sa po plytkých vodách na svojich kanoe. Áno, tak tomuto sa povie ručne zbieraná a ekologicky pestovaná ryža, ktorú jednoducho musíte ochutnať.

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Cibuľu si nakrájame na kocky a orestujeme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme opláchnutú divokú ryžu, ktorú premiešame s opraženou cibuľkou. Ryžu zalejeme vodou a pridáme bujón.

2
Hotovo
20 minút

Miešame pokiaľ sa nám bujón nerozpustí a hrniec uzatvoríme. Keď tlakový hrniec začne „pípať", stíšime plameň a ryžu necháme takto variť 17 minút. Po 18 minútach vypneme plameň a hrniec necháme, pokým sa z neho neuvoľní všetok tlak.

3
Hotovo
10 minút

Baklažán si umyjeme a nakrájame na tenké podlhovasté plátky. Nasolíme a necháme 5 minút odstáť. Na panvici si rozpálime olivový olej a plátky baklažánu opekáme do chrumkava z oboch strán.

Receptíkovo

Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
predchádzajúci recept
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
Karfiolová polievka s čedarom
ďalší recept
Karfiolová polievka s čedarom
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
predchádzajúci recept
Cestoviny s vajcom, smotanou a so slaninou
Karfiolová polievka s čedarom
ďalší recept
Karfiolová polievka s čedarom

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here