0 0
Vyprážané chrumkavé kuracie rezne

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
600 g kuracie prsia
2 vajce
50 g polohrubá múka
100 g strúhanka
¼ čl morská soľ
Zemiaky s cibuľkou
600 g zemiaky
120 g cibuľa
2 pl olivový olej
1 l voda
1 čl morská soľ
30 g slané maslo
Na dozdobenie
citrón plátky

Vyprážané chrumkavé kuracie rezne

Pripravte si doma starú dobrú nedeľnú klasiku, vyprážané kuracie rezne.

  • 40 min.
  • porcie 3
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • Zemiaky s cibuľkou

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

Pripravte si doma starú dobrú nedeľnú klasiku, vyprážané chrumkavé kuracie rezne. Legendárny trojobal (múka, vajce, strúhanka), ktorý dodá šťavnatému mäsu tú pravú chuť preslávil viedenský rezeň – Wiener Schnitzel.

Krátka história rezňa

Jeho história siaha do roku 1856-1857, kedy v Taliansku ochutnal milánsky rezeň pripravený z teľacej kotlety „cotoletta alla milanese“ poľný maršal gróf Josef Radetzky. Chuť rezňa ho tak očarila, že sa rozhodol poslať recept svojmu cisárovi do Viedne. Ako inak viedenskí kuchári recept pozmenili, keďže nemali parmezán obalili v múke, vajci, strúhanke a namiesto na oleji ho vypražili na prepustenom masle.

POSTUP

1
Hotovo
15 minút

Kuracie prsia si umyjeme a narežeme na tenké plátky, ktoré vyklepeme a nasolíme z oboch strán.

2
Hotovo
5 minút

Pripravíme si tri misky, do ktorý si dáme múku, strúhanku a vajíčka. Vajíčko si rozšľaháme a pridáme štipku soli.

3
Hotovo
10 minút

Rezne začneme obaľovať najprv v múke potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

4
Hotovo
10 minút

Do panvice nalejeme olivový olej. Necháme ho rozpáliť a následne ukladáme obalené rezne na panvicu a pečieme dozlatista.

5
Hotovo
25 minút

Zemiaky s cibuľkou

Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s osolenou vodou a uvaríme domäkka.

6
Hotovo
5 minút

Medzitým si nakrájame cibuľu, vložíme do panvice a orestujeme dozlatista na olivovom oleji.

7
Hotovo
5 minút

Zemiaky si scedíme, pridáme orestovanú cibuľu, maslo a všetko poriadne vareškou premiešame.

8
Hotovo

Vyprážané rezne podávame so zemiakmi s cibuľkou.

Receptíkovo

stavnaty kuraci spiz s klobasou a slaninou
predchádzajúci recept
Šťavnatý kurací špíz so slaninou a klobásou
caesar salat s kuracim masom
ďalší recept
Caesar šalát
stavnaty kuraci spiz s klobasou a slaninou
predchádzajúci recept
Šťavnatý kurací špíz so slaninou a klobásou
caesar salat s kuracim masom
ďalší recept
Caesar šalát

Napíšte komentár

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here