0 0
Domáci šťavnatý hamburger

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
400 g mleté hovädzie mäso výber mäsa je na vás - môžete použiť aj kuracie alebo kombináciu
1 pl sušené oregano
1 pl dijonská horčica
1 cibuľa veľká
1 strúčik cesnak
½ čl čierne korenie čerstvo namleté
½ čl morská soľ
3 vajce
olivový olej
NA DOZDOBENIE
dijonská horčica
zelenina paradajka, cibuľa, paprika, kapusta, uhorka

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
260 kcal
Kalórie
21,2 g
Bielkoviny
5 g
Sacharidy
2,6 g
Cukry
16,8 g
Tuky
1,3 g
Nasýtené mastné kyseliny
1,6 g
Vláknina
0,7 g
Soľ

Domáci šťavnatý hamburger

druh jedla
  • Bez laktózy
  • Bez lepku
kuchyňa

Dnes je hamburger jeden z najobľúbenejších a zároveň celosvetovo najznámejších jedál.

  • 95 min.
  • porcie 5
  • stredne náročný

INGREDIENCIE

  • NA DOZDOBENIE

O RECEPTE

zdieľať

Hamburger z Hamburgu

Typickú vôňu hamburgeru zavoniate už na sto krokov. Šťavnaté korenené mleté mäsko v chrumkavej žemli obložené veľkým množstvom rozmanitej zeleniny.

Ako napovedá samotný názov, hamburger (hamburgský steak) pochádza skutočne z Hamburgu, avšak jeho dnešná podoba sa zrodila v Amerike.

Ako je to možné?

Do Ameriky tento „steak“ priniesli nemeckí námorníci a prisťahovalci, avšak tento prevratný nápad vložiť šťavnatý kúsok mäsa do žemle sa zrodil až v 19 storočí. Jeho popularitu odštartovali až robotníci v továrni, kde im plátok mäsa vkladali do chleba, aby sa mohol jednoduchšie konzumovať.
Dnes je hamburger jeden z najobľúbenejších a zároveň celosvetovo najznámejších jedál.

Nuž ale, ako si taký chrumkavý hamburger pripraviť vo vlastnej kuchyni? Ak náhodou zatiaľ nie ste milovníkom „šťavnatého mäsa v žemli“, tak po tomto recepte určite zmeníte svoj názor.

POSTUP

1
Hotovo
70 minút

V miske si zmiešame hovädzie mäso, na drobné kocky nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, horčicu, vajíčka, oregano, čierne korenie a soľ.
Zmes poriadne premiešame a odložíme do chladničky odstáť 1 hodinu, aby nám mäso prešlo všetkými chuťami.

2
Hotovo
15 minút

V panvici si rozohrejeme olivový olej, rukami vytvarujeme hamburger a vložíme na panvicu. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni ho pečieme cca 10 minút z oboch strán.

3
Hotovo
10 minút

Servírovanie

Domáce hamburgery vkladáme do žemieľ, ktoré sme si buď kúpili alebo upiekli. Žemľu rozkrojíme. Jej spodnú časť potrieme jemnou vrstvou horčice, potom naň položíme upečený hamburger a začneme vrstviť zeleninu - krúžky paradajky, cibule, uhorky, papriky a šalátu. Na vrch položíme druhú polovicu žemle, ktorej vnútornú stranu jemne potrieme výpekom a podávame.

Receptíkovo

domáce žemličky
predchádzajúci recept
Domáce žemličky zo špaldovej múky
špagety carbonara
ďalší recept
Špagety carbonara
domáce žemličky
predchádzajúci recept
Domáce žemličky zo špaldovej múky
špagety carbonara
ďalší recept
Špagety carbonara
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here