INGREDIENCIE
-
Krémová omáčka
-
125 g údený losos
-
2 pl olivový olej
-
1 ks pór
-
200 ml 19% šľahačková smotana
-
morská soľ
-
čierne korenie
-
tagliatelle
-
250 g tagliatelle
-
1 a ½ l voda
-
1 čl morská soľ
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
15 minút
|
Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vysypeme cestoviny – ktoré uvaríme „al dente“. (Najlepšie sa pridržiavať času uvedeného na obale cestovín.) |
2
Hotovo
10 minút
|
Medzitým si očistíme a umyjeme pór, nakrájame na kolieska a orestujeme v hlbšej panvici na olivovom oleji dozlatista. |
3
Hotovo
10 minút
|
Následne pridáme smotanu a na drobno nakrájaný losos. Omáčku premiešame, povaríme ďalších 5 minút, jemne dosolíme, dokoreníme a odstavíme z ohňa. |
4
Hotovo
5 minút
|
Cestoviny zlejeme, pridáme ich k omáčke a spolu jemne premiešame. |
5
Hotovo
|
ServírovanieCestoviny servírujeme v hlbokom tanieri. |