0 0
Zeleninové fit placky

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Zeleninové placky
280 g mrkva
50 g petržlen
100 g kaleráb
100 g celer
80 g kukurica
40 g parmezán
30 g špaldová múka
3 vajce
3 g morská soľ
2 g čierne korenie
2 g oregano
5 g petržlenová vňať
olivový olej
Na dozdobenie
45 g rukola
50 g paradajky
cibuľa orestované plátky
Prílohy
500 g zemiaky
50 g slané maslo
500 ml voda
morská soľ

Zeleninové fit placky

druh jedla
  • Vegetariánske

Ak milujete zeleninu, tak si určite pripravte zeleninové placky z koreňovej zeleniny.

  • 75 min.
  • porcie 3
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Zeleninové placky

  • Na dozdobenie

  • Prílohy

O RECEPTE

zdieľať

Ak milujete zeleninu, tak si určite pripravte zeleninové fit placky z koreňovej zeleniny

Keď som bola malá, koreňovú zeleninu sme uskladňovali v pivnici v debničkách s vlhkým pieskom očistenú od vňate, ktorá by jej odobrala živiny. Takto uskladnená zelenina vydržala celú zimu a my sme si mohli vychutnávať nedeľný vývar s bio „polievkovou zmesou“. V tej dobe by ma ani nenapadlo, ako skvelo chutí grilovaná alebo aké chutné zeleninové fit placky sa z nej dajú pripraviť. Skutočne je to tak, že existuje neobmedzené množstvo kombinácií a postačí iba vaša kreativita.

 Ak chcete byť fit zdravý, štíhly, plný energie konzumujte koreňovú zeleninu

Koreňová zelenina bola základom mnohých juhoamerických a ázijských diét už tisíce rokov. Vďaka svojej schopnosti absorbovať vitamíny a minerály zo zeme, je koreňová zelenina vynikajúcim zdrojom vlákniny či vitamínu A, B a C, dokonca niektorá z nich obsahuje antioxidanty a má pozoruhodné liečivé vlastnosti.

 

POSTUP

1
Hotovo
20 mimút

Mrkvu, petržlen, kaleráb a celer si dôkladne umyjeme, očistíme a následné nastrúhame na strúhadle.

2
Hotovo
10 minút

Následne do misky pridáme kukuricu, vajíčka, nastrúhaný syr, zmes osolíme, pridáme podrvené čierne korenie, oregano a petržlenovú vňať. Ako poslednú ingredienciu pridáme múku, ktorú si preosejeme cez sitko a všetko spolu poriadne premiešame.

3
Hotovo
15 minút

Placky vyprážame na panvici z oboch strán cca 3 minutý každú stranu - pred každou várkou pridáme polievkovú lyžicu olivového oleja. Panvica by mala byť poriadne rozohriata, aby sa nám placky neroztrhali. Pred každou ďalšou várkou placiek cesto premiešame.

4
Hotovo
30 minút

Príloha

Zemianky si ošúpeme, opláchneme a nakrájame na malé kocky. Do hrnca vysypeme zemiaky, zalejeme vodou, ktorú si osolíme. Varíme cca 20 minút. Následne zemiaky scedíme, pridáme maslo a roztlačíme vidličkou.

5
Hotovo

Servírovanie

Placky podávame s čerstvou rukolou alebo šalátom podľa vlastnej chuti a s pučenými zemiakmi, ktoré na vrchu dozdobíme orestovanými prúžkami cibule.

Receptíkovo

špagety carbonara
predchádzajúci recept
Špagety carbonara
vajíčková pomazánka
ďalší recept
Domáca vajíčková pomazánka
špagety carbonara
predchádzajúci recept
Špagety carbonara
vajíčková pomazánka
ďalší recept
Domáca vajíčková pomazánka

Napíšte komentár