0 0
Pečená brokolica s opekanými zemiakmi

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
1 kg brokolica
4 ks vajce
30 ml 1,5 % mlieko
100 g hladká múka
150 g strúhanka
morská soľ
100 ml olivový olej
opekané zemianky
6 ks zemiaky
40 g slané maslo
1 a 1/2 l voda
morská soľ
Ešte budeme potrebovať
50 ml tatárska omáčka
papier na pečenie

Pečená brokolica s opekanými zemiakmi

druh jedla
  • Vegetariánske

Zvonka chrumkavá, zvnútra jemná, to je pečená brokolica v rúre s opekanými zemiakmi.

  • 60 minút
  • porcie 4
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • opekané zemianky

  • Ešte budeme potrebovať

O RECEPTE

zdieľať

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Brokolicu očistíme a rozrežeme na hlavičky. Dáme do hrnca, zalejeme horúcou vodou, osolíme a varíme 5 minút.

2
Hotovo
5 minút

Následne vodu zlejeme a pripravíme si tri misky, do ktorý si dáme múku, strúhanku a vajíčka. Vajíčko si rozšľaháme a osolíme.

3
Hotovo
5 minút

Vodu z brokolice zlejeme a brokolicu začneme obaľovať najprv v múke potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

4
Hotovo
40 minút

Obalenú brokolicu ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Každú jednu brokolicu polejeme celú pomocou lyžice olivovým olejom a pečieme dozlatista asi 40 minút v predhriatej rúre. Počas pečenia brokolicu prevraciame, aby sa prepiekla zo všetkých strán.

5
Hotovo
20 minút

Medzitým si očistíme zemiaky, umyjeme a nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s osolenou vodou a uvaríme domäkka.

6
Hotovo
5 minút

Maslo si rozpustíme v panvici, pridáme scedené zemiaky a opekáme dozlatista.

7
Hotovo

Servírovanie

Brokolicu servírujeme s opekanými zemiaky a tatárskou omáčkou.

Receptíkovo

FISH AND CHIPS
predchádzajúci recept
Fish and chips
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
ďalší recept
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
FISH AND CHIPS
predchádzajúci recept
Fish and chips
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom
ďalší recept
Zapečený croissant so šunkou, syrom a volským okom

Napíšte komentár