INGREDIENCIE
-
1 kg brokolica
-
4 ks vajce
-
30 ml 1,5 % mlieko
-
100 g hladká múka
-
150 g strúhanka
-
morská soľ
-
100 ml olivový olej
-
opekané zemianky
-
6 ks zemiaky
-
40 g slané maslo
-
1 a 1/2 l voda
-
morská soľ
-
Ešte budeme potrebovať
-
50 ml tatárska omáčka
-
papier na pečenie
O RECEPTE
POSTUP
1
Hotovo
10 minút
|
Brokolicu očistíme a rozrežeme na hlavičky. Dáme do hrnca, zalejeme horúcou vodou, osolíme a varíme 5 minút. |
2
Hotovo
5 minút
|
Následne vodu zlejeme a pripravíme si tri misky, do ktorý si dáme múku, strúhanku a vajíčka. Vajíčko si rozšľaháme a osolíme. |
3
Hotovo
5 minút
|
Vodu z brokolice zlejeme a brokolicu začneme obaľovať najprv v múke potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. |
4
Hotovo
40 minút
|
Obalenú brokolicu ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Každú jednu brokolicu polejeme celú pomocou lyžice olivovým olejom a pečieme dozlatista asi 40 minút v predhriatej rúre. Počas pečenia brokolicu prevraciame, aby sa prepiekla zo všetkých strán. |
5
Hotovo
20 minút
|
Medzitým si očistíme zemiaky, umyjeme a nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s osolenou vodou a uvaríme domäkka. |
6
Hotovo
5 minút
|
Maslo si rozpustíme v panvici, pridáme scedené zemiaky a opekáme dozlatista. |
7
Hotovo
|
ServírovanieBrokolicu servírujeme s opekanými zemiaky a tatárskou omáčkou. |