0 0
Kuskus so sójovým mäsom

Zdieľaj na tvojej sociálnej sieti:

alebo si môžete skopírovať a zdieľať tento link

INGREDIENCIE

Upraviť počet porcií:
Kuskus
150 g celozrnný kuskus
250 ml voda vriaca
30 g slané maslo
4 čl papriková pomazánka
15 g parmezán strúhaný
2 ks paradajka väčšia
1 ks paprika
1 ks cibuľa
SÓJOVÉ MÄSO
50 g sójové mäsa kocky
500 ml voda
1 ks zeleninový bujón
morská soľ
čierne korenie mleté
Na dozdobenie
2 stonky petržlenová vňať

NUTRIČNÁ HODNOTA

1 porcia
476 kcal
Kalórie
26,7 g
Bielkoviny
60,9 g
Sacharidy
8,6 g
Cukry
11,1 g
Tuky
7,3 g
Nasýtené mastné kyseliny
12,9 g
Vláknina
2,7 g
Soľ

Kuskus so sójovým mäsom

druh jedla
  • Vegetariánske
kuchyňa

Drobné zrniečka nevýraznej chute s ľahkou a nadýchanou konzistenciou vás milo prekvapia svojou nenáročnou prípravou.

  • 35 min.
  • porcie 2
  • jednoduchý

INGREDIENCIE

  • Kuskus

  • SÓJOVÉ MÄSO

  • Na dozdobenie

O RECEPTE

zdieľať

Chcete si  doma vychutnávať skutočnú exotiku?

Skúste si pripraviť kuskus – ikonu severoafrickej či arabskej kuchyne, ktorá je lacnou alternatívou a vysoko výživnou potravinou vyrobenou zo pšenice alebo iných obilnín.  Drobné zrniečka nevýraznej chute s ľahkou a nadýchanou konzistenciou vás milo prekvapia svojou nenáročnou prípravou a možnosťou veľkého množstva kombinácií s inými potravinami.

Dnes je kuskus známy ako národné jedlo Marokáncov.

Jeden z prvých písomných odkazov sa nachádza v anonymnej  marocko-španielskej kuchárskej knihe z trinásteho storočia. Pôvodne bol vyrábaný z prosa, avšak svoju popularitu zožal po tom, čo ho nahradila tvrdá pšenica.

No ak si chcete zvoliť zdravšiu alternatívu, určite si vyberte celozrnný kuskus, ktorý zabezpečuje dobré trávenie a prísun množstva vlákniny, vitamínov a minerálov.

POSTUP

1
Hotovo
10 minút

Kuskus

Najprv si pripravíme kuskus.
Do misky si dáme kuskus a zalejeme ho vriacou vodou. Na 10 minút ho prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Potom doň pridáme 15 g masla a poriadne premiešame, aby sa obalila každá jedna gulička.

2
Hotovo
10 minút

Medzitým si nakrájame zeleninu na drobné kocky (cibuľu, papriku a rajčiny) a orestujeme ich na rozpálenom masle cca 5 minút.

3
Hotovo
10 minút

Sójové mäso

Následne si pripravíme sójové mäso. V hrnci necháme zovrieť vodu spolu s bujónom, vývar premiešame, aby sa bujón poriadne rozpustil a pridáme sójové mäso, ktoré varíme vo vývare cca 6 minút. Sójové mäso scedíme a vyžmýkame.

4
Hotovo
5 minút

Do misky s kuskusom pridáme paprikovú pomazánku, nastrúhaný parmezán, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať – opäť poriadne premiešame. Ako posledné pridáme orestovanú zeleninu a sójové mäso a všetky ingrediencie premiešame.

5
Hotovo

SERVÍROVANIE

Kuskus naservírujeme do misky a ozdobíme nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Receptíkovo

domáca paradajková polievka
predchádzajúci recept
Paradajková polievka s parmezánom
recept na tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
ďalší recept
Tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
domáca paradajková polievka
predchádzajúci recept
Paradajková polievka s parmezánom
recept na tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
ďalší recept
Tagliatelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Napíšte komentár